Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ζητούν την κατασκευή νέας μονάδας ρεύματος

Το ενεργειακό μέλλον της Φλώρινας συζητήθηκε σε σειρά επαφών που είχε αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που περιόδευσε στον νομό, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις (τον άγονο διαγωνισμό για τη Μελίτη ΙΙ και την εν κρυπτώ αδειοδότηση της εταιρείας Ηρων Συμμετοχών για την κατασκευή ιδιωτικής μονάδας στη Βεγόρα).
«Θα μας βρουν απέναντι όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη 2η μονάδα από τη Φλώρινα», τόνισε για την πρώτη εξέλιξη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, υπενθυμίζοντας πως η κατασκευή της Μελίτης ΙΙ ήταν υπόσχεση του υπουργού Ανάπτυξης και του πρωθυπουργού της χώρας.
Για τη Βεγόρα, είπε πως «είμαστε ριζικά αντίθετοι στην αδειοδότηση της ΤΕΡΝΑ (σ.σ. η Ηρων είναι θυγατρική της) για την κατασκευή ιδιωτικής μονάδας στη Βεγόρα, καθώς τα αποθέματα λιγνίτη δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες τριών νέων μονάδων».
Στο ίδιο πνεύμα, οι δύο βουλευτές του νομού δήλωσαν πως θα είναι στο πλευρό κατοίκων, φορέων και εργαζομένων, τόσο για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ όσο και για την αποτροπή της ιδιωτικής μονάδας.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...