Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Διαρροή 200 τόνων πετρελαίου στη Κοζάνη!!!!


Ένα ακόμη ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό επεισόδιο σε μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της ρύπανσης από τις δραστηριότητες της Επιχείρησης τον τελευταίο μήνα στο Νομό Κοζάνης.

Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό, διαρροή 200 τόνων (!) πετρελαίου σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας, σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενής πετρελαίου.
Σύμφωνα με τη Νομαρχία Κοζάνης, ο νομάρχης Γιώργος Δακής, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν από τον Διευθυντή του Σταθμού κ. Θεόδωρο Παπαδέλη, ζήτησε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Με εντολή του Νομάρχη κλιμάκιο υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης μετέβη...άμεσα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και πραγματοποίησε αυτοψία. Κατά την αυτοψία του κλιμακίου διαπιστώθηκε ότι:

• Η ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε είναι περίπου διακόσιοι (200) τόνοι.

• Έγινε συγκράτηση της διαρροής στην εφεδρική δεξαμενή καθίζησης του συστήματος επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

• Τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, προκειμένου να αποφευχθεί διαρροή πετρελαίου προς το κανάλι απορροής των επεξεργασμένων αποβλήτων του Σταθμού.

Το δελτιο ΤυπουΔιαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ΚοζάνηςΔιαρροή πετρελαίου σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας, σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενής πετρελαίου.

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν από τον Διευθυντή του Σταθμού κ. Θεόδωρο Παπαδέλη, ζήτησε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Με εντολή του Νομάρχη κλιμάκιο υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης μετέβη άμεσα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και πραγματοποίησε αυτοψία.Κατά την αυτοψία του κλιμακίου διαπιστώθηκε ότι:

Η ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε είναι περίπου διακόσιοι (200) τόνοι.Έγινε συγκράτηση της διαρροής στην εφεδρική δεξαμενή καθίζησης του συστήματος επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, προκειμένου να αποφευχθεί διαρροή πετρελαίου προς το κανάλι απορροής των επεξεργασμένων αποβλήτων του Σταθμού.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης παρακολουθεί τις εργασίες απορρύπανσης, προκειμένου αυτές να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένες και αδειοδοτημένες εταιρείες.

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επανάληψη ενός ακόμη περιβαλλοντικού συμβάντος και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την πρόσθετη επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...