Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή υπέγραψε η ΔΕΗ

Τη Διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή, τις αγορές ηλεκτρισμού και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού υπέγραψαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες 61 ανώτατα στελέχη - επικεφαλής των εταιριών ηλεκτρισμού μελών της Eurelectric.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, η συγκεκριμένη Διακήρυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι εταιρίες μέλη της Eurelectric δεσμεύονται να εκμηδενίσουν τις συνέπειες από τη χρήση άνθρακα μέχρι το 2050 λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να πετύχουν αυτόν τον κοινό στόχο.
Ολες οι εταιρίες ηλεκτρισμού αναλαμβάνουν δράσεις προκειμένου να εκσυγχρονίσουν
το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό τους και τις υποδομές δικτύων και να πραγματοποιήσουν εκείνες τις επενδύσεις που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι.
Για να πετύχει αυτούς τους στόχους η ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρισμού πρέπει να επενδύσει 1,8 τρισ. ευρώ μέχρι το 2030.

Τη Διακήρυξη συνυπέγραψε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Η Διακήρυξη των ευρωπαϊκών εταιρειών ηλεκτρισμού αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά το περιβάλλον».
Υιοθετείται μία κοινή προσέγγιση όλων των εταιρειών για την πραγματοποίηση πολύ μεγάλων επενδύσεων εκσυγχρονισμού που θα καλύψουν και τους τρεις πυλώνες της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής που είναι:

ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού, ποιότητα υπηρεσιών και ανταγωνιστικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και προστασία του περιβάλλοντος».
"Με τις Στρατηγικές Προτεραιότητες και το Επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει υιοθετήσει και έχει αρχίσει να υλοποιεί για την περίοδο 2009-2014, η ΔΕΗ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους που θέτει η Διακήρυξη.

Όλα τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είμαστε δεσμευμένοι να επιταχύνουμε τις πολύ μεγάλες επενδύσεις που έχουμε σχεδιάσει, προκειμένου να επιτύχουμε τους ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς μας στόχους"κατέληξε ο κ. Αθανασόπουλος.
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...