Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πως η ΔΕΗ κατάργησε τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου!

Υπάρχει στην ζωή κάτι πολυτιμότερο από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις αρχές του σύγχρονου management.
Μπορεί στις μέρες μας της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η επίτευξη των οικονομικών στόχων να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, διαχείριση όμως χωρίς ηθική και ιεραρχημένες αξίες ζωής οδηγεί στην ισοπέδωση, στην πλήρη απαξίωση ιδεών, αρχών και ηθών, στον αμοραλισμό.

Ιδιαίτερα όταν τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τρόπο προκλητικό και σε οργανισμούς που έχουν δημόσιο οικονομικό και ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, και όχι μόνο αναπτυξιακό, δημιουργούνται ερωτηματικά για την ηθική της διοίκησης που ασκείται.

Αφορμή για τα παραπάνω είναι η κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού – ΔΕΗ.

Τα δυο τελευταία χρόνια η Διοίκηση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, γκουρού του marketing και του management πέραν των...άλλων κατάργησε σαν περιττό τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων από τις εκδηλώσεις της ΔΕΗ, όχι γιατί χάνονταν εργατώρες ή γιατί επιβαρυνόταν ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ με πρόσθετα έξοδα, αλλά γιατί έτσι ήθελε.

Συμπαραστάτης του στο πρωτοποριακό του αυτό έργο, η νέα στενή συνεργάτης του, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων κ. Τζανέτου Ειρήνη, δεξί ή μάλλον αριστερό χέρι του κ. Προέδρου.Μάλιστα για να δείξουν την πλήρη απαξία τους στον εορτασμό και στην σημασία της επετείου της Εθνεγερσίας, ο κ. Αθανασόπουλος και η διοίκηση της ΔΕΗ προγραμμάτισαν στις 24/03 την παραμονή της Εθνικής Εορτής, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ με θέμα την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Ενώ ήταν ήδη ημιαργία για το σύνολο των εργαζομένων, εκείνος συγκάλεσε την διοίκηση για να ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, λες και χάθηκαν άλλες μέρες.

Οποία εργατικότης του κ. Προέδρου!

Δεν έδωσε την ευκαιρία ούτε στην χορωδία της ΔΕΗ, που τα προηγούμενα χρόνια έδινε εθνικό χρώμα και παλμό στον γιορτασμό της εθνικής επετείου να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του ‘21, που με τους αγώνες και την θυσία τους, έθεσαν τις βάσεις της δημιουργίας του Ελεύθερου Νεότερου Ελληνικού Κράτους, το οποίο έχει την τιμή να υπηρετεί από την υψηλή του θέση ο κ. Πρόεδρος.

Πολλές φορές έχει μιλήσει με θαυμασμό ο κ. Αθανασόπουλος Τάκης, για το γιαπωνέζικο παράδειγμα και τον κώδικα τιμής στην εργασία και στην ζωή.

Φαίνεται ότι αυτά αφορούν στην συνείδηση του Προέδρου της ΔΕΗ μόνον την εταιρική διακυβέρνηση και όχι την κοινωνική και εθνική ηθική του.

Και ενώ έχουμε την απαίτηση οι νεότερες γενιές να θυμούνται, να σέβονται και να τιμούν τους αγωνιστές του 1821, και εκφράζουμε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν καλλιεργεί την εθνική μνήμη και συνείδηση στην νέα γενιά, θα αποδεχόμαστε έτσι αδιαμαρτύρητα την τακτική των χρυσοκανθάρων της εξουσίας που σαν σύγχρονοι ¨κοτσαμπάσηδες¨, ¨προύχοντες¨, ¨καϊμακάμηδες¨, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το σύγχρονο ¨χαράτσι¨(χαράτσι: κεφαλικός φόρος) και το δικό τους ¨βιλαέτι¨;

Για όλους εμάς υπάρχουν στην ζωή και στις αρχές μας, και κάποιες άλλες αξίες πολυτιμότερες από τα οικονομικά αποτελέσματα, και το σύγχρονο management.

Κάποιες αξίες όπως Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Πατρίδα, Αγώνας, Θυσία, Τιμή, Επανάσταση, Αντίσταση, Εθνική Συνείδηση, Κοινωνική Δικαιοσύνη που δεν εξαργυρώνονται, δεν ρευστοποιούνται, δεν περιορίζονται, δεν υποβαθμίζονται, δεν περιθωριοποιούνται, όσο κι αν προσπαθούν οι περαστικές διορισμένες οικονομίστικες "ηγεσίες" .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...