Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΔΕΗ: Εξόφληση λογαριασμών σε 30 μέρες

Η οικονομική κρίση χτυπά τη ΔΕΗ και την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να παρατείνει κατά 20 μέρες το περιθώριο εξόφλησης λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος κι έτσι από τις 10 να ανέβει στις 30 μέρες.
Η παράταση δίνεται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και αναμένεται να προσφέρει «ανακούφιση» στα νοικοκυριά αφού ουσιαστικά δίνεται πίστωση στην πληρωμή των λογαριασμών που είναι ανεξόφλητοι.
Την ίδια στιγμή όπως έκαναν γνωστό στελέχη της ΕΠΑ Αττικής το πρώτο δίμηνο του έτους διαπιστώθηκε οριακή αύξηση της ενεργοποίησης συνδέσεων καταναλωτών με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα ο ρυθμός ανόδου είναι 1 με 2% και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσαν ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής Γερ. Κοντομίχαλος και ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρία Γ. Μητρόπουλος φαίνεται ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το ποσό των 3.000 με 5.000 ευρώ που ανέρχεται το κόστος εγκατάστασης λέβητα στα κτίρια.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΑ Αττικής οι νέοι πελάτες νοικοκυριά που προστέθηκαν το 2008 στους καταναλωτές φυσικού αερίου ανέρχονται σε 40.000 η αύξηση είναι της τάξης του 28%.

Έτσι τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 134 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 37% σε σχέση με το 2007, ενώ το 2008 έκλεισε κερδοφόρα για την ΕΠΑ Αττικής μια και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 18,9 εκατ. ευρώ από ζημιές πέρυσι.


ΠΗΓΗ:http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...