Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κατάληψη του ΤΑΥΤΕΚΩ από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοιτης ΔΕΗ διέκοψαν σήμερα τη συνεδρίαση
του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ
και πραγματοποίησαν
κατάληψη της αίθουσας
διαμαρτυρόμενοι για
την τραγική κατάσταση
στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός φορέας.
Αρκετά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ παραβρέθηκαν στη σημερινή συμβολική κατάληψη ενώ επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους ότι ιδιαίτερο ρόλο στη σημερινή κίνηση έπαιξε η επιστολή και η ανακοίνωση του Συλλόγου μας
για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:


ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ-ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ένα βήμα πριν από τη διάλυση είναι ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ ( ΙΚΑ/ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ/ΤΑΥΤΕΚΩ) από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι αιματηρές θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων που έγιναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες χάνονται σε λίγες μέρες από την αδιαφορία και την αδράνεια των εκφραστών-τύραννων του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Μετά τις αλλεπάλληλες ληστείες, την έλλειψη προσωπικού, την συκοφάντηση των αποθεματικών μας, τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας και την απαξίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ήρθε και η χαριστική βολή με τις ατέλειωτες ουρές στα Ταμεία για να γκρεμίσουν ότι απέμεινε στον ασφαλιστικό φορέα της Επιχείρησης.
Οι κόποι και οι εισφορές των χιλιάδων ασφαλισμένων στη ΔΕΗ πάνε στράφι από την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των διοικούντων του αρμόδιου Υπουργείου.

Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή την υποβάθμιση και τονίζει πως:

- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις πληρωμές των ιατρικών και νοσοκομειακών δαπανών οδηγεί τους ασφαλισμένους σε μια τριτοκοσμική ταλαιπωρία.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πρωτοφανή καθυστέρηση απόδοσης των εφάπαξ βοηθημάτων δημιουργεί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα στους συνταξιούχους.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη ιατρών πανελλαδικά οδηγεί τους ασφαλισμένους σε επιλογές και διεξόδους που δημιουργεί μια βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους και το ταμείο.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη μη αποδοχή των συνταγών του ταμείου σε ορισμένες περιοχές από τα φαρμακεία, υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν ολόκληρη την αξία των φαρμάκων, με ορατό τον κίνδυνο επέκτασης της κατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη προσωπικού στις μονάδες του ταμείου έχει οδηγήσει σε εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους συναδέλφους.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παντελής ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας του προσωπικού, των ασφαλισμένων και της περιουσίας του ταμείου.
Όλα τα παραπάνω ελλοχεύουν τους εξής επιπλέον κινδύνους όπως:
Τον κίνδυνο της μη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για ένα ακόμα καλοκαίρι καθώς και τον κίνδυνο της μη εύρυθμης ή διακοπής λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η. συμμερίζεται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και πολλές φορές την απελπισία των ασφαλισμένων για την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με αποκορύφωμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο.
Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν τις κατάλληλες και άμεσες λύσεις αλλιώς αναπόφευκτα θα προχωρήσει σε σκληρές κινητοποιήσεις και θα δρομολογήσει κύμα αντιδράσεων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

1 σχόλιο:

  1. ME TA ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΕΦ ΕΞΕΙΣ ΕΦΥΓΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...