Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Έρχονται τα χρονομεταβλητά τιμολόγια ρεύματος...

Το νέο τρόπο χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής, με υψηλότερες χρεώσεις για τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες για τις ώρες χαμηλής ζήτησης, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ζερβός σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Προϋπόθεση,ωστόσο,για κάτι τέτοιο είναι να αντικατασταθούν οι ήδη υπάρχοντες μετρητές κατανάλωσης με νέους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να «χρεώνουν» ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

«Οι ευφυείς μετρητές θα αντικαταστήσουν τα «ρολόγια», θα σταματήσει η έκδοση έναντι λογαριασμών και ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει. Σε συνδυασμό με χρονομεταβλητά τιμολόγια, θα γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες», ανέφερε ο κ. Ζερβός. Ήδη, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης τέτοιου τύπου μετρητών στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λαύριο και τον οικισμό Μελτέμι Ραφήνας.

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει το σχέδιο αντικατάστασης παλιών και ρυπογόνων μονάδων. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Ζερβό για τα σημαντικά έργα ΑΠΕ που έχουν δρομολογηθεί όπως τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη και τη Μεγαλόπολη αλλά και το υβριδικό έργο στην Ικαρία.

ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...