Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κίνδυνος ακόµα και για µπλακάουτ εξαιτίας των κινητοποιήσεων που ετοιµάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Να «σβήσει» για µία εβδοµάδα τις µονάδες της ΔΕΗ φέρνοντας τη χώρα στα όρια του µπλακάουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειµένου ναεµποδίσει τηνπεραιτέρω µετοχοποίηση της επιχείρησης Σαρανταοκτάωρεςεπαναλαµβανόµενες απεργίες είναι το σχέδιο της ΓΕΝΟΠ, η οποία πετάει το γάντι στην κυβέρνηση. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν γύρω στις 6-7 Μαΐου, µία εβδοµάδα πριν από τις 15 Μαΐου, ηµέρα κατά την οποία – σύµφωνα µε την κυβέρνηση – θα κατατεθεί στη Βουλή το νοµοσχέδιο µε τα µέτρα του µεσοπρόθεσµου πλαισίου, το οποίο περιλαµβάνει και την πώληση επιπλέον 17% της ΔΕΗ.

Παράλληλα και λίγες ηµέρες προτού αρχίσει η απεργία, η Οµοσπονδία προειδοποιεί ότι θα προβεί σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα (νοµαρχίες, κτίρια υπουργείων και δήµων),ενώ από το οπλοστάσιό της δεν θα λείψουν τα... γνωστά SMS στους βουλευτές. Αυτή τη φορά, µάλιστα, όχι µόνο σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους 300 του ελληνικού Κοινοβουλίου, καλώντας τους να πάρουν δηµόσια θέση για τη µετοχοποίηση ή µη της ΔΕΗ.

Πρόγευση για τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ δίνει η χθεσινή ανακοίνωσή της, µετάτη συνεδρίασητης ΕκτελεστικήςΕπιτροπής της, που κάνει λόγο για 48ωρες επαναλαµβανόµενες απεργίες,οι οποίες – όπως αναφέρει – θα αρχίσουν «πολλές ηµέρες πριν η κυβέρνηση πάει τον νόµο στη Βουλή (και θαείναι από αυτές που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξέρει να κάνει)». Ολα αυτά θα επικυρωθούν από το Διοικητικό Συµβούλιο τηςΟµοσπονδίαςπου συνεδριάζει την Πέµπτη µετά το Πάσχα, 28 Απριλίου.

Πάντως η ΓΕΝΟΠ αρχίζει επαφές µε όλους τους υπουργούς και τους κοινωνικούς φορείς (κόµµατα, Τεχνικό Επιµελητήριο, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερνοµάρχες, νοµάρχες, δήµαρχοι, κ.λπ.), «ώστε ο καθένας ναπάρει θέση για το αν συµφωνεί ή όχιστην περαιτέρω µετοχοποίηση της ΔΕΗ και να δηµιουργηθείένα τείχος προστασίας τηςεπιχείρησης», όπωςχαρακτηριστι κά αναφέρεται. «Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδροτης Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση τηςκυβέρνησης», δηλώνει στα «ΝΕΑ»ο πρόεδροςτης ΓΕΝΟΠ ΝίκοςΦωτόπουλος.
Το Πορισμα ΡΑΚΙΝΤΖΗ.


Οι τόνοι έχουν ανέβει και στο άλλο µέτωπο που αφορά τη ΓΕΝΟΠ, το πόρισµα Ρακιντζή, που εξετάζει τη νοµιµότητα ή µη των χρηµατοδοτήσεων που πήρε την περίοδο 1999-2010, ειδικά µετά την καταγγελία για την κλοπή φωτοτυπιών, στοιχείων της έρευνας. Το συνδικάτο ανησυχεί για το περιεχόµενο του πορίσµατος και το κατά πόσο αυτό θα συµβάλει στο να διατηρηθούν ή να κοπούν πολλά από τα προνόµιά του.

Το πολυσυζητηµένο πόρισµα, σύµφωνα µε όσα δήλωσε προ ηµερών ο επικεφαλής των επιθεωρητών Δηµόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, πρόκειται να παραδοθεί εντός των ηµερώνστην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...