Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Συνάδελφοι, σες
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη προσβλητική και απαξιωτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πρωτοποριακό ασφαλιστικό μας φορέα, απέναντι στους εργαζομένους και συνταξιούχους της ΔΕΗ που τόσα, μα τόσα πολλά έχουν προσφέρει στην γιγάντωση και στο χτίσιμο της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού , χθες 7 Απρίλη, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των πρωτοβαθμίων συλλόγων μας και της ΠΟΣ/ΔΕΗ διακόψαμε και ματαιώσαμε την συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ καταλαμβάνοντας το χώρο της συνεδρίασης.
Η παραπάνω κίνηση μας ήταν μια ακόμα κίνηση διαμαρτυρίας για την κατάντια στην οποία η κυβέρνηση έχει φέρει τον ασφαλιστικό μας φορέα αφού ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ και μη συμμορφούμενη με τα όσα οι νόμοι ορίζουν δεν αποδίδει στους ασφαλιστικού μας φορείς αυτά που οφείλει.
Είναι γνωστό σ’ όλους μας και κυρίως στη κυβέρνηση που ψήφισε όχι έναν αλλά τρεις αλλεπάλληλους νόμους ότι οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ δεν είναι δικαιούχοι ενός ελλειμματικού ταμείου που επιχορηγείται από το κράτος.
Είναι γνωστό σ’ όλους ότι τα χρήματα που αποδίδονται, (που οφείλει να αποδίδει η κυβέρνηση) στους ασφαλιστικούς μας φορείς είναι δικά μας λεφτά.
Συνεπώς δεν μπορεί να μας αντιμετωπίζει ως επαίτες και με τη στάση της, με τις παρανομίες της να μας δημιουργεί εκατοντάδες σοβαρότατα προβλήματα (απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ, καθυστέρηση καταβολής της σύνταξης, ιατρεία διαλυμένα χωρίς γιατρούς, μη πληρωμή των φαρμάκων, των νοσοκομείων κλπ) που μόνο με τις λέξεις αίσχος – ντροπή, μπορεί να περιγραφούν
Συνάδελφοι, σες
Η χθεσινή μας κίνηση ήταν μια ακόμα διαμαρτυρία ενάντια στη κυβερνητική πολιτική που δεν σέβεται τα όσα έχουμε συμφωνήσει. Τις επόμενες μέρες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η ΠΟΣ/ΔΕΗ με μεγάλο νομικό επιτελείο θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατά της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών για την ασέβεια απέναντι στα όσα οι νόμοι ορίζουν.
ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση να γνωρίζει καλά ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούν την διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα.
Όσο δε γι΄ αυτούς που ονειρεύονται και σχεδιάζουν να μετοχοποιήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν την ΔΕΗ πρέπει να ξέρουν ότι αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι, όπως όλοι οι νόμοι λένε (και πρόσφατα και η απόφαση του Αρείου Πάγου), μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα.
Αυτό το εμπόδιο δεν μπορούν να το ξεπεράσουν με τίποτα γιατί όταν το κράτος, που ανέλαβε να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ τη ΔΕΗ στις υποχρεώσεις της δεν το κάνει, Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ.
Ο δεύτερος λόγος είναι γνωστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...