Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ν. Φωτόπουλος: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλες οι κυβερνήσεις παρανομούσαν»

Δυσχέρειες στην ηλεκτροδότηση και όχι μπλάκ άουτ, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν από τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ,ο Πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5".

«Θα ήθελα να ρωτήσω: Πότε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απείλησε με μπλακ-άουτ; Έχετε αντιληφθεί εσείς κάτι τέτοιο; Τί είδους αντιμετώπιση είναι αυτή απέναντι στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να απεργήσουμε; Έχουμε δικαίωμα να απεργήσουμε; Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτό το δικαίωμα; Ο ίδιος ο νομοθέτης δέχεται πως όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, όχι μόνο για τη ΔΕΗ, για όλους τους κλάδους, δημιουργούνται δυσχέρειες. Είναι άλλο πράγμα το μπλακ-άουτ και άλλο πράγμα οι δυσχέρειες. Μπλακ-άουτ σημαίνει ότι κάποιοι, λειτουργώντας εις βάρος της κοινωνίας, ως ανεύθυνοι και εκβιαστές, πάνε και κατεβάζουν τους διακόπτες και βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι»,τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το πόρισμα Ρακιντζή σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ με 31 εκατ. ευρώ ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε:

«Είκοσι επτά χρόνια παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, μέσω συλλογικών συμβάσεων, αυτά τα χρήματα. Και είναι μέρος του μισθού των συναδέλφων μας, για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες ως ομοσπονδία και για να χρηματοδοτήσει ένα ολιγοήμερο - όπως γίνεται σε μια σειρά από άλλες ομοσπονδίες και όχι μόνο στη χώρα μας - πρόγραμμα διακοπών. Και πραγματικά απορώ, αν και δεν εκπλήσσομαι που συμβαίνουν όλα αυτά σε βάρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που,ενώ όλες οι κυβερνήσεις και διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα, τώρα ξαφνικά ξύπνησαν».
Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δήλωσε επίσης ότι το πόρισμα «βγαίνει» λόγω των αντιδράσεων του συνδικάτου στην μετοχοποίηση της εταιρείας, ενώ για τα έξοδα των ταξιδιών ανέφερε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικά ταξίδια.

«Αυτά είναι ταξίδια εκπαιδευτικά, ανταλλαγής συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν ξεκινήσει από το 1983. Συνδικαλιστικών στελεχών της χώρας μας με συνδικαλιστές της Ιταλίας, της Γερμανίας, από το Μαρόκο, από την Τυνησία, γιατί έχουμε αναπτύξει σχέσεις με συναδέλφους μας από διάφορες χώρες. Είναι προγράμματα ανταλλαγής, φιλοξενιών και αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες και είναι σε γνώση όλων, που σήμερα έκπληκτοι τρίβουν τα μάτια τους. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο κ. Χριστοδουλάκης, ο κ. Βενιζέλος, η κα Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης, ο κ. Σιούφας, ο κ. Φώλιας, ο κ. Χατζηδάκης όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν», πρόσθεσε.
Για τις θέσεις πάρκινγκ που πληρώνονταν από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε συγγενείς συνδικαλιστών, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε:

«Δεν έχει συμβεί σε καμία περίπτωση αυτό. Αν, για παράδειγμα, ένας συνδικαλιστής, έφερε το αυτοκίνητο που είναι γραμμένο στο όνομα της γυναίκας του και το έβαλε στο πάρκινγκ μια μέρα, σημαίνει ότι πληρώσαμε το πάρκινγκ της γυναίκας του συνδικαλιστή;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...