Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία μπαίνει στο μεταξύ η έκδοση των αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 2.035 θέσεων που είχε εκδοθεί από τη ΔΕΗ το 2007.
Μετά τις σοβαρές καθυστερήσεις, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων εκτιμάται πως θα αποσταλούν προς επικύρωση στο ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης του διαγωνισμού- οι προσωρινοί πίνακες είχαν δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι του 2008.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η παραλαβή των ενστάσεων για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η προθεσμία υποβολής των οποίων έληξε στις 29 Δεκεμβρίου 2008.
Ήδη, στη ΔΕΗ έχουν φτάσει περισσότερες από 800 ενστάσεις υποψηφίων, ενώ ακόμη αναμένονται εκείνες που απεστάλησαν μέσω ταχυδρομείου.
Παρά τις προσπάθειες να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να προχωρήσει ο διορισμός των υποψηφίων και να καλυφθούν τα κενά, ο μεγάλος αριθμός ενστάσεων δεν αποκλείεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση των τελικών πινάκων διοριστέων της δεύτερης φάσης.

Σε... τροχιά έγκρισης βρίσκεται η νέα προκήρυξη της ΔΕΗ, μέσω της οποίας θα πληρωθούν 578 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
Το σχέδιο προκήρυξης ήταν έτοιμο πριν από τα τέλη του 2008 και οδεύει προς υπογραφή από τη διοίκηση της Επιχείρησης, στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο για επικύρωση από το ΑΣΕΠ.
Το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων αναμένεται να συγκεντρώσει και αυτή η προκήρυξη της ΔΕΗ.
Είναι χαρακτηριστικό πως για την πρόσφατη διαδικασία κάλυψης 120 θέσεων των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ- η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 22 Δεκεμβρίου- έχουν φτάσει προς το παρόν στα γραφεία της Επιχείρησης πάνω από 3.000 αιτήσεις.
Η νέα προκήρυξη των 578 θέσεων απευθύνεται σε υποψηφίους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Προσλήψεων στο Δημόσιο», πρόκειται για θέσεις διπλωματούχων μηχανικών ΑΕΙ και ΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και για τεχνικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- μάλιστα, η κατηγορία των τεχνικών αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των θέσεων που προκηρύσσονται.
Με την ίδια προκήρυξη προωθείται και η πλήρωση μεμονωμένων θέσεων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα μία θέση ΠΕ Ιατρών εργασίας και μία θέση ΠΕ Οικονομολόγων. Η μερίδα του λεόντος των θέσεων αφορά τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στη Βόρεια Ελλάδα- δηλαδή τους σταθμούς Κοζάνης και Φλώρινας- ενώ ευκαιρίες διορισμού θα υπάρξουν και σε άλλες περιοχές (Αττική, Κρήτη, Αρκαδία, Εύβοια και Δωδεκάνησα).
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο προκήρυξης, προβλέπονται συγκεκριμένα όρια ηλικίας.
Ειδικότερα, για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ ορίζεται πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί από το έτος 1968 έως και το 1987.
Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ πρέπει να έχουν γεννηθεί από το 1973 έως το 1987.
Ειδικά για τις μεμονωμένες θέσεις- ιατρών, οικονομολόγων- της κατηγορίας ΠΕ δεν θα προβλέπονται ανώτατα όρια ηλικίας. Προς το παρόν η προκήρυξη έχει φτάσει στα χέρια της διοίκησης, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την έκδοσή της. Στελέχη της ΔΕΗ αναφέρουν πως από τον αρχικό σχεδιασμό για την προκήρυξη 578 θέσεων, έχουν στο μεταξύ προκύψει και νέα αιτήματα από άλλες υπηρεσίες της Επιχείρησης σε όλη τη χώρα.
Παρ΄ ότι εκτιμούν πως η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προχωρήσει «ως έχει», αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες προσθήκες θέσεων καθώς και ορισμένες μικρές τροποποιήσεις μετά και την εξέταση των διαδικασιών πρόσληψης από το ΑΣΕΠ.
Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΗ, όσοι επιλεγούν για διορισμό θα προσληφθούν αρχικώς με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για δοκιμαστική περίοδο έως επτά μηνών και στη συνέχεια έπειτα από αξιολόγηση θα μονιμοποιηθούν.
Οι αλλαγές Διαφοροποιήσεις θα έχει αυτή η νέα προκήρυξη, σε σύγκριση με εκείνη που εξέδωσε η ΔΕΗ το 2007.
Όπως αναφέρουν στελέχη της Επιχείρησης, στόχος είναι η απλοποίηση του διαγωνισμού όσον αφορά τα απαιτούμενα προσόντα και τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων.
Έτσι, για παράδειγμα σε αυτή την προκήρυξη δεν θα προβλέπονται υποχρεωτικά εξειδικευμένες εμπειρίες ή μεταπτυχιακά διπλώματα (με εξαίρεση ορισμένες θέσεις), κάτι που συνέβη στην προηγούμενη. Συγκεκριμένα, στα απαραίτητα προσόντα διορισμού θα περιλαμβάνονται το αντίστοιχο πτυχίο και η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Ως επιθυμητό προσόν που θα ληφθεί υπόψη, θα αναφέρεται η πρότερη εμπειρία σε αντίστοιχη ειδικότητα με αυτήν του τίτλου σπουδών. Ένα από τα κριτήρια διορισμού θα είναι πάντως, και σε αυτή την προκήρυξη, η επιτυχής δοκιμασία στη διαδικασία της προφορικής συνέντευξης.
Σημειώνεται ωστόσο πως στη ΔΕΗ σκέπτονται να εξαιρεθούν οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ από τη διαδικασία αυτή.
Δεδομένου πως οι υποψήφιοι ΔΕ περνούν και από πρακτική εξάσκηση, στο πλαίσιο αυτής και αντί της προφορικής συνέντευξης, μελετάται να κληθούν να υποβληθούν σε γραπτό τεστ προσωπικότητας και δεξιοτήτων με τη μέθοδο των ερωτήσεων.

Πηγή : www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...