Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

"Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα αποθέματα λιγνίτη με τα οποία τροφοδοτείται ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Μελίτης της ΔΕΗ, από την Επιχείρηση επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Ο Σταθμός της Μελίτης καταναλίσκει λιγνίτη (ξυλίτη) τον οποίο προμηθεύεται από τρίτους και όχι από τα ορυχεία της ΔΕΗ.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο τελευταίο διάστημα και των συμβατικών απαιτήσεων της Επιχείρησης σε ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραδιδόμενου λιγνίτη σημειώθηκε μείωση των αποθεμάτων.
Τις τελευταίες ημέρες οι ποσότητες λιγνίτη (ξυλίτη), με τις οποίες τροφοδοτείται ο Σταθμός, έχουν αυξηθεί σε επίπεδα πολύ μεγαλύτερα της ημερήσιας κατανάλωσης, έως και 30%, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς τα διαθέσιμα αποθέματα.
Παρά τη συγκυριακή κάμψη των αποθεμάτων λιγνίτη ο ατμοηλεκτρικός σταθμός Μελίτης λειτουργεί συνεχώς κανονικά και με πλήρες φορτίο.
Υπολογίζεται ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποθέματα λιγνίτη (ξυλίτη) θα ανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα.
Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το Σύστημα Ηλεκτροδότησης της χώρας και διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ορισμένα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν φόβοι για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...