Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Κόβει το μισθό του ο Π. Αθανασόπουλος

Μειώνεται ο μισθός του κ. Π. Αθανασόπουλου, αλλά και ανωτάτων στελεχών της ΔΕΗ (συνολικά πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) με βάση απόφαση που επικυρώθηκε από το σημερινό Δ.Σ. της Επιχείρησης.
Ειδικότερα για τα ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης αποφασίστηκε σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας. Δηλαδή παραμένει σταθερό το 40% των αποδοχών, ενώ το υπόλοιπο 60% θα συναρτάται (στην περίπτωση του κ. Αθανασόπουλου) κατά: 20% από την επίτευξη του στόχου του προϋπολογισμού, κατά 20% από την επίτευξη στόχου δαπανών κατά 90 εκατ. ευρώ το 2009 και κατά 20% από την επίτευξη στόχου ανάθεσης έργων μονάδων 2.400 MW.
Σημειώνεται ότι τo σύνολο των αποδοχών του προέδρου και διευθύνοντος παραμένει στα όρια των αποδοχών του 2008 (300.000 ευρώ). Για τον αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, σε ισχύουν οι δυο πρώτοι όροι που ισχύουν στην περίπτωση του κ. Αθανασόπουλου (προϋπολογισμός, εξοικονόμηση), ενώ το υπόλοιπο 20% αφορά τη μείωση απωλειών ρεύματος κατά 15% το 2009 και βελτιστοποίηση του συστήματος καταμέτρησης και επίτευξη δυο καταμετρήσεων το χρόνο ανά πελάτη φέτος.
Ο μισθός του κ. Χατζηαργυρίου παραμένει επίσης σταθερός για το 2009.
Για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Πρόδρομο Ευθύμογλου, ισχύουν επίσης οι δυο πρώτοι όροι, ενώ για το υπόλοιπο υπόλοιπο 20% ο πρώτος στόχος είναι η διαχείριση μέσω μηχανογράφησης όλων των αποθηκών της Επιχείρησης και η μείωση των αποθεμάτων κατά 10% για το 2009 μη συμπεριλαμβανομένων των πεπαλαιωμένων υλικών για τα οποία θα γίνουν συγκεκριμένες προβλέψεις. Ανεξάρτητα από τα μεγέθη του 2009 δεν υπάρχει πρόβλεψη για bonus και για τους τρεις.
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...