Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ΔΕΗ - Αλουμίνιον

Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» ΔΕΗ- Αλουμίνιον, ο οποίος διαρκεί μήνες τώρα, με αιτία την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην οποία η πρώτη πουλάει στη δεύτερη και με φημολογία για κλείσιμο της Αλουμίνιον η οποία αργότερα διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την εταιρεία.

Σε δίκη ρουτίνας για ασφαλιστικά μέτρα (πριν από την εξέταση της κύριας αγωγής) η Αλουμί νιον παραιτήθηκε από την αίτησή της, ενώ οι άνθρωποι της ΔΕΗ που παρίσταντο στη δίκη λένε ότι οι δικηγόροι της Αλουμίνιον είπαν πει επί λέξει ότι «η ένδικη αίτηση κατέστη άνευ αντικειμένου,καθ΄ ότι, και αν ακόμη γινόταν δεκτή από το δικαστήριο, και πάλι η Αλουμίνιον κλείνει διότι αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το τιμολόγιο Α150 χωρίς την αύξηση του 10%».

Δημιουργήθηκε έντονη σύγχυση, αφού στη συνέχεια και σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επαναλαμβάνει τα περί κλεισίματος και κατηγορεί την Αλουμίνιον για «προσχηματικούς λόγους κόντρας με τη ΔΕΗ» που χρησιμεύουν «ως άλλοθι για να αποκρυβούν πιθανόν ειλημμένεςγια άλλους λόγους,άσχετους με τη ΔΕΗ επιχειρηματικές αποφάσεις της άλλης πλευράς».

Από την πλευρά της Αλουμίνιον διαψευδόταν ότι υπάρχει θέμα λουκέτου για την Αλουμίνιον, ενώ γινόταν το σχόλιο ότι «η εταιρεία μελετά όλα τα πιθανά μέτρα που θα τη βοηθήσουν στον στόχο της μείωσης του κόστους παραγωγής και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Αλουμίνιον,ιδιαίτερα μέσα στη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία που διανύουμε».
«Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προσβλέπει στη μόνιμη επίλυση του θέματος του τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ» έλεγαν κύκλοι της εταιρείας.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...