Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες ο νέος υπουργός Ανάπτυξης .
Την θέση του Χρ.Φώλια αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης βουλευτής Β' Αθηνών με πλούσια εμπειρία στην Ευρωβουλή και μέχρι πρόσφατα Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το βιογραφικό του νέου Υπουργού Αναπτυξης:


Ο Κωστής Χατζηδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης στις 20 Απριλίου 1965, μεγάλωσε στον Αι Γιάννη Μυλοποτάμου και τελείωσε το Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου. Το 1983 μπήκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για την Νομική Σχολή όπως και εκπρόσωπός της στο Κεντρικό Συμβούλιο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας ( ΕΦΕΕ). Από το 1987 έως το 1989 ήταν Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το 1987 η ΔΑΠ ανέβηκε από το 27 στο 31% κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές.
Μεταξύ 1989 και 1990, ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας όπως και της Γραμματείας Εκλογών που διεξήγαγε τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 και του Απριλίου 1990.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κεντ της Αγγλίας ( Communication and Image Studies) και τον Οκτώβριο του 1992 εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Η εκλογή του Κωστή Χατζηδάκη, στην θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ συνέπεσε με μία δύσκολη περίοδο για την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 1994 μετά από απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μιλτιάδη Εβερτ συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εκλέγεται για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής.


Τον Ιανουάριο του 1997, αν και ο νεώτερος Ευρωβουλευτής της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής εκλέγεται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Επιτροπή αυτή, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο τις χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών μέσω των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης ( Πακέτο Ντελόρ, Πακέτο Σαντέρ, κλπ).
Τον Ιούνιο του 1999 μετά από απόφαση του Προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, ο Κωστής Χατζηδάκης επανεκλέγεται ευρωβουλευτής.

Τον Ιούλιο του 1999 εκλέγεται στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή αυτή είχε ξεχωριστή σημασία για την χώρα καθώς εκτός από τις χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών μέσω των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, ασχολούνταν και με ζητήματα που άπτονται των ελληνικών συμφερόντων όπως η Ναυτιλία και ο Τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του ο Κωστής Χατζηδάκης κατείχε επίσης την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού.

Παράλληλα ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής καθώς επίσης ήταν και αναπληρωματικό μέλος της Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπόνησε τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τον Ιούνιο του 2004 εξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία ευρωβουλευτής.

Στην τρίτη του θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή, καθώς και της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του "Ευρωβουλευτή της χρονιάς" στον τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής, μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό The Parliament Magazine. Στις εθνικές εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Β' Αθηνών και μέχρι πρότινος ήταν Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...