Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

"Φουντώνει" το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για LNG

Σημαντικά οφέλη που μεταφράζονται σε εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, είδε η ΔΕΗ από την προμήθεια φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία προχωρά στη συστηματοποίηση των προμηθειών της σε φυσικό αέριο και αναζητεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού προμηθευτή για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο διαγωνισμός έχει ως αντικείμενο την κατάρτιση και υπογραφή της λεγόμενης master sales agreement, δηλαδή μιας πρότυπης συμφωνίας, στη βάση της οποίας γίνονται παραγγελίες φορτίων LNG όταν παρίσταται ανάγκη ώστε η διαδικασία να είναι ταχύτερη και απλούστερη.
Η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού δεν αποτελεί συνήθη διεθνή πρακτική για τις MSA’s ωστόσο ως δημόσια εταιρεία η ΔΕΗ ακολουθεί πιο αυστηρές διαδικασίες. Φυσικά ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αναμένεται να κινήσει το ενδιαφέρον όλων των παικτών της αγοράς αερίου, η οποία στη χώρα μας άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ συγκαταλέγεται μεταξύ των κυρίως ωφελημένων από το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου. Από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει προμηθευτεί από την M&M Gas συνολικά 10 φορτία πάνω από 650 χιλιάδες κυβικά, σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες σε σύγκριση με το κόστος του αερίου από τη ΔΕΠΑ. Το όφελος αυτό μεταφράζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καταγραφεί και στα αποτελέσματα του γ τριμήνου που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ.
Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...