Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Εν χορδαίς και οργάνοις θα περιμένει την τρόικα η ΓΕΝΟΠ

Τη ΓΕΝΟΠ θα συναντήσουν κατά πρώτον, προσερχόμενοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι της τρόϊκας αύριο το πρωϊ. Το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ έχει καλέσει τα μέλη του σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην είσοδο του υπουργείου, ενώ η συνάντηση με την υπουργό έχει προγραμματιστεί για τις 11. Κεντρικό ζήτημα για τη ΓΕΝΟΠ είναι να μην εκχωρηθεί ισχύς από τις μονάδες της ΔΕΗ σε ιδιώτες, πράγμα που βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου με την τρόικα, παρότι και η κυβέρνηση δεν είναι η λύση που επιδιώκει.

Η λύση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, είναι μία και μόνη: Εδώ και τώρα να δημοπρατηθούν τα δημόσια κοιτάσματα που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ και οι ιδιώτες να υλοποιήσουν τις άδειες που έχουν εδώ και χρόνια για κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων.

Στο γνώριμο τόνο των ανακοινώσεών της, η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει: «Κύριοι της Κυβέρνησης, ανάπτυξη δεν θέλετε; Γιατί λοιπόν δεν προσανατολίζεστε σε αυτή την κατεύθυνση; Βλέπετε κανένα ιδιώτη από αυτούς που παραπονιούνται ότι η ΔΕΗ έχει τους λιγνίτες να ζητά να δημοπρατηθούν τα δημόσια κοιτάσματα; Όχι βέβαια, γιατί δεν τους ενδιαφέρει αυτό… Βλάκες είναι να πάνε να δώσουν τα ωραία τους λεφτά ή επενδυτές για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ενδιαφέρει κανέναν από αυτούς ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι;

Κυρία υπουργέ, οι ιδιώτες ένα και μόνο πράγμα θέλουν, να τους κάνουμε δωράκι τις μονάδες μας και να μας βάλουν να δουλεύουμε γι αυτούς. Το λιγνίτη και την ενέργεια μας στην τιμή κόστους απαιτούν και φυσικά και από συγκεκριμένες μονάδες. Αρπαχτές θέλουν να κάνουν και τίποτα άλλο.

Για αυτό προσέξτε τι θα κάνετε. Μην τους ανοίξετε την πόρτα να λεηλατήσουν την επιχείρηση του Ελληνικού λαού. Μην τους αφήσετε να συνεχίζουν να φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους σε βάρος του Δημόσιου συμφέροντος.

Τέλος, θέλουμε να σας ρωτήσουμε με όλα όσα συζητάτε με την ΤΡΟΪΚΑ και τα οποία είναι αποκλειστικά και μόνο προς εξυπηρέτηση των ιδιωτών δηλαδή να τους νοικιάσουμε μονάδες να τους δώσουμε το λιγνίτη μας στην τιμή κόστους, δημιουργείται ΜΙΑ θέση εργασίας; ή μήπως οι συζητήσεις σας είναι για το πώς θα έχει φθηνότερη kwh ο μεροκαματιάρης που πασχίζει να τα βγάλει πέρα; Απαντήστε στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και στο φτωχό λαό που εξαιτίας της απαίτησης της τρόικας για εξορθολογισμό των τιμολογίων θα πληρώσει κατ΄αρχήν αυξήσεις 12,7%.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Κύριοι της Κυβέρνησης, καλή είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής, πρώτοι ενδιαφερόμαστε γι αυτό, αλλά πρωτίστως για να ζήσουμε θέλουμε δουλειά. Θέλουμε θέσεις εργασίας. Οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Φλώρινας και της Αρκαδίας, τι είναι, πολίτες δεύτερης κατηγορίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...