Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΔΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ…

Συνάδελφοι,-σες,
Με αφορμή την αποστολή από την Επιχείρηση των ατομικών ενημερωτικών σημειωμάτων οφειλόμενων ποσών λόγω της παράνομης μείωσης των μισθών μας μέσω των αντιλαϊκών Νόμων 3833/10 και 3845/10 και για να μην δημιουργηθεί καμία σύγχυση σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1) Με το φυλλάδιο που αποστέλλει η Διοίκηση ενημερώνεται ο κάθε συνάδελφος για το εκτιμώμενο ποσό της οφειλής το οποίο προκύπτει από την ετήσια προσωρινή εκκαθάριση της μισθοδοσίας του αφού έχουν αφαιρεθεί και τα ποσά που θα καταβάλλει ως δόση με τις εξοφλήσεις Νοεμβρίου αλλά και του Δεκεμβρίου. Το ποσό αυτό αφορά στην κατ΄ εκτίμηση οφειλή του την 31η Δεκεμβρίου 2010 (πρόβλεψη). Το τελικό ποσό «οφειλής» που θα διαμορφωθεί θα προκύψει από την ετήσια οριστική εκκαθάριση που θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου και θα άφορα το σύνολο των συμψηφισμών του έτους.
2) Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων θα «οφείλει» ποσά που κυμαίνονται από 200 € έως 1500 €. Σε μικρό αριθμό συναδέλφων η οφειλή υπερβαίνει το πάνω ποσό.
3) Η μεγαλύτερη οφειλή με την αρχική εκκαθάριση ( η οριστική θα γίνει τον Ιανουάριο) που παρουσιάζεται είναι 18.000 και αφορά ελάχιστες έως πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις.
Ωστόσο επειδή τα ποσά αυτά είναι δυσβάστακτα για τον καθένα μας και για κάποιους (γιατί κανείς μας δεν ξέρει τις ανάγκες του άλλου) είναι δυσβάστακτο ακόμα και το 1 € και λόγω του ότι τα όσα οφείλουμε, πρέπει βάσει του νόμου να παρακρατηθούν από τους μισθούς μας μέσα στο 2010 (και με Απόφαση της Επιχείρησης να αποδοθούν μέσα στο 2010 κατά το μέγιστο μέρος στους Ασφαλιστικούς μας Φορείς), κατόπιν συνεννόησης με την Διοίκηση ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ αποφασίστηκε για όσους συναδέλφους το επιθυμούν να προσχωρήσουν στον πιο κάτω διακανονισμό, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση :
Α) Εάν το οφειλόμενο ποσό που θα προκύψει από την οριστική εκκαθάριση δεν υπερβαίνει τα 1.500 € να διακανονιστεί σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Β) Για όσους οφείλουν ποσά πάνω από 1.500 € οι δόσεις θα αυξηθούν σε δεκαοκτώ (18) για μεγαλύτερη διευκόλυνση.
Η αποπληρωμή των δόσεων θα γίνεται μέσω παρακράτησης από τη μισθοδοσία αρχής γενομένης από την εκκαθάριση μισθοδοσίας Ιανουαρίου
Οι μεγάλες «οφειλές» προκύπτουν σε παλαιούς κυρίως εργαζομένους που δουλεύοντας αναγκαστικά είτε σε βάρδιες, είτε υπερωριακά, είτε εκτός έδρας ξεπερνούσαν το πλαφόν που τέθηκε με το Νόμο 3833 από το Μάρτη.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στα προσωρινά ατομικά ενημερωτικά φυλλάδια που πήραν αυτοί οι εργαζόμενοι εκείνο που αποτυπώνεται (εκτός των άλλων μειώσεων που προκύπτουν από τους Νόμους 3833/10 και 3845/10) σε σχέση με το πλαφόν είναι το ποσό εκείνων των μηνών που το έχουν περάσει εξαιρουμένου του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου που δεν ίσχυε.
Η οριστική εκκαθάριση του πλαφόν όπως και της όλης μισθοδοσίας του 2010 θα γίνει αφού κλείσει και ο Δεκέμβρης. Τότε θα γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα εάν κάποιος εργαζόμενος δούλεψε βάρδια, υπερωρία ή εκτός έδρας και ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δεν το πληρώνεται.
Ο υπολογισμός του πλαφόν σε ετήσια βάση (φέτος 10μηνη) θα γίνει για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε και δεν γίνετε έτσι από μόνο του αλλά προς άρση αδικιών ή και σφαλμάτων στο μέτρο του δυνατού.
Είναι αλήθεια ότι το σύστημα «Προμηθέας» (το οποίο δεν εφαρμόστηκε παντού) μπορεί να σου δίνει πληροφορίες σχετικά εγκαίρως ώστε να μην ξεπερνάει κάποιος συνάδελφος το πλαφόν. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι αρκετοί συνάδελφοι δεν χρειάζονται κανέναν «Προμηθέα» να τους ενημερώσει για το αν κινδυνεύουν να μπουν στο πλαφόν γιατί λόγω του ότι οι περισσότεροι είναι πολλά χρόνια στην υπηρεσία άρα σε χαμηλά κλιμάκια μπαίνουν στο πλαφόν με το καλημέρα! Και μάλιστα χωρίς ώρα υπερωρία μόνο και μόνο με την προσαύξηση της νυχτερινής εργασίας ή της εργασίας της Κυριακής.
Επίσης, είναι αλήθεια ότι θα βρεθούν συνάδελφοι χρεωστικοί και παρανόμως όχι μόνο να μην πληρώνονται την εργασία που έχουν παράσχει αλλά να καλούνται και να επιστρέψουν χρήματα.
Αυτό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το θεωρεί απαράδεκτο είναι παράνομο και δεν πρόκειται να το επιτρέψει!
Αυτό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα βρει τρόπο να το λύσει και όποιος φέρει εμπόδια σε αυτό θα υποστεί τις συνέπειες του παράνομου.
4) Η υπογραφή της αίτησης- δήλωσης από όσους μισθωτούς επιθυμούν να τους παρακρατηθεί το ποσό σε δόσεις σύμφωνα με έγκριτους νομικούς σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή της παρανομίας της Κυβέρνησης να μας μειώσει τους μισθούς μας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την αδικία και βαρβαρότητα αυτή για την στοχοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ ( γιατί περί αυτού πρόκειται) είναι η μοναδική Ομοσπονδία που έχει προσφύγει στο ΣΤΕ και στα πολιτικά δικαστήρια ώστε να σταματήσουμε και να ακυρώσουμε το παράνομο των μειώσεων των μισθών μας αλλά και να αποδείξουμε την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων.
Παρά ταύτα και επειδή δεν θέλουμε να ανησυχεί κανείς συνάδελφος ή να υπάρξει ο παραμικρός χώρος για την οποιοδήποτε παρερμηνεία καλούμε τον κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει το δάνειο (και να του παρακρατηθεί το ποσό της «οφειλής» σε δόσεις) όταν υπογράψει την σχετική αίτηση να συμπληρώνει τη φράση «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Εάν κάποιος συνάδελφος έχει υπογράψει ήδη μπορεί να ζητήσει το ατομικό του έγγραφο και να συμπληρώσει την συγκεκριμένη φράση.
Υ.Γ.: Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να έχουμε και το ηθικό ανάστημα να υψώνουμε την φωνή σε κάθε λάθος και αμέλεια της Διοίκησης της Επιχείρησης αν μη τι άλλο πρώτα από όλα και πάνω από όλα πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα όποια θετικά της. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που πάντα πρέπει να υπάρχει και να επιδιώκεται οφείλουμε να πιστώσουμε στα θετικά της την διαχείριση του διακανονισμού των παράνομων μειώσεων των μισθών μας
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ , ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...