Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδοί διαδηλωτές έκαναν “ντου” σε κυβερνητικά κτίρια

Μία ομάδα Ιρλανδών διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει σε κυβερνητικά κτίρια στο Δουβλίνο, τη ώρα που διαδήλωνε κατά των κυβερνητικών χειρισμών όσον αφορά την οικονομική κρίση.
Μια ομάδα 50 ατόμων στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Sinn Féin Aengus Snodaigh, διαδήλωσε έξω από τά κυβερνητικά κτίρια στην οδό Merrion φωνάζοντας κατά του Ιρλανδού πρωθυπουργού: «Cowen, Cowen, Cowen. Έξω, έξω, έξω!»
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιρλανδικής αστυνομίας, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των διαδηλωτών οι αστυνομικοί χτύπησαν αρκετούς διαδηλωτές με συνέπεια να τραυματιστούν αρκετοί από αυτούς.
Σαράντα περίπου άτομα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο η οποία βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μετά τις πύλες των κυβερνητικών κτιρίων, όπου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Η ομάδα οδηγήθηκε έπειτα από λίγα λεπτά έκτος του χώρου από αστυνομικές δυνάμεις.
Έπειτα από το περιστατικό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο συγκεκριμένο χώρο, φτιάχνοντας μία αλυσίδα στην περίμετρο των πυλών, ώστε να απωθήσουν πιθανές νέες προσπάθειες των διαδηλωτών, για να εισβάλουν στα κυβερνητικά κτίρια.
Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα ενός άντρα που κρατούσε ένα πλακάτ το οποίο έγραφε: « ήρθε το τέλος του κόσμου για όλους μας και το ΔΝΤ».
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...