Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Έρχεται ξεκαθάρισμα στο ΔΣ της ΔΕΗ - Αμετακίνητος ο Ζερβός

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο στη ΔΕΗ, με τον επικεφαλής της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό να θεωρείται σε κάθε περίπτωση «αμετακίνητος».
Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών που εκπροσωπεί το βασικό μέτοχο και το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. της επιχείρησης. Χρονικά οι αλλαγές τοποθετούνται σύμφωνα με πληροφορίες, για μετά τις 20 Νοεμβρίου, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και την Κομισιόν για το μέλλον της ΔΕΗ και της αγοράς ηλεκτρισμού εν γένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για ξεκαθάρισμα στο Δ.Σ. της επιχείρησης έρχεται μετά τα προβλήματα συνεννόησης στα ανώτατα διοικητικά της κλιμάκια και όχι μόνο. Υπόψη του εποπτεύοντος υπουργείου, έχουν τεθεί υποθέσεις , όπου υπάρχουν υπόνοιες «αμφισβήτησης» της κεντρικής γραμμής της κυβέρνησης για απόλυτη διαφάνεια. Οι υποθέσεις αυτές ακουμπούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περισσότερα του ενός μέλη του Δ.Σ.

Να αναφερθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, υπήρξε ευθεία αμφισβήτηση σε βάρος του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Α. Μπαράτση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αρχικά της ΔΑΚΕ και στη συνέχεια της ΠΑΣΚΕ με αφορμή τη διαδικασία προμηθειών καυσίμων της επιχείρησης.
Μάλιστα υπεβλήθη πρόταση για διενέργεια έρευνας, που ωστόσο δεν έγινε δεκτή. Επίσης θέμα έχει δημιουργηθεί σε σχέση με διαγωνισμό προμήθειας της διεύθυνσης δικτύων, που φέρεται να έχει κατευθυνθεί σε συγγενικό πρόσωπο μέλους του Δ.Σ. από το οποίο ζητήθηκε είτε η παραίτηση είτε η απόσυρση της προσφοράς, κάτι το οποίο δεν έγινε. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει εξάλλου και άλλα θέματα που άπτονται της δεοντολογίας και είναι αυτά που θα καθορίσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το Δ.Σ. της ΔΕΗ.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...