Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΧΑΖΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ

Δυσαρέσκεια εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ για τη συνεχιζόμενη απώλεια πελατών χαμηλής τάσης, οι οποίοι κατευθύνονται στους εναλλακτικούς παρόχους, είναι η αιτία που προβάλλεται για την ανάκληση των καθηκόντων του μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή Εμπορίας, Χρήστου Ποσειδών.
Δεν αποκλείεται μάλιστα η κάλυψη της θέσης του εμπορικού γενικού διευθυντή να γίνει από την αγορά, με στόχο να εφαρμοστεί πιο επιθετική εμπορική πολιτική για διατήρηση των πελατών της επιχείρησης, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς και των αλλαγών που έρχονται από του χρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες που έχουν "μετακομίσει" στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ ξεπερνούν τους 50.000, κυρίως από τον εμπορικό τομέα, ενώ υπήρξε μια περίοδος του 2010, γύρω στον Ιούλιο, όπου οι αποχωρήσεις "έτρεχαν" με ρυθμό 4.000 το μήνα. Κάποιοι ωστόσο θεωρούν ότι αυτό δεν είναι παρά ένα πρόσχημα, δεδομένου ότι τα χέρια του κ. Ποσειδών (όπως και κάθε άλλου εντός της επιχειρήσης) ήταν δεμένα : Ως γνωστόν η επιχειρήση αναγκάζεται να πουλάει στους εμπορικούς της πελάτες πολύ ακριβά το ρεύμα για να καλύπτει τη χασούρα που έχει από άλλες ζημιογόνες κατηγορίες, εν προκειμένω τους οικαικούς και τους αγρότες. Προς επίρρωση αυτού, εδώ και ένα μήνα, οπότε και ανακοινώθηκαν τα νέα μειωμένα στον εμπορικό τομέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από το 2011, οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρατηρείται σταδιακά επιστροφή πελατών στην επιχείρηση.
Διαφώνησε ο Απ. Μπαράτσης...
Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ δεν ελήφθη πάντως ομόφωνα, καθώς με την απομάκρυνση του κ. Ποσειδών διαφώνησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της επιχειρήσεις Απόστολος Μπαράτσης. Και δεδομένης της "προιστορίας" που υπάρχει μεταξύ Μπαράτση- Ζερβού, αλλά και του γεγονότος ότι η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας είναι ένας από τους τομείς ευθύνης του αναπληρωτή δ/ντος συμβούλου (έχει την εποπτεία των ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων), πολλοί συνδέουν την απομάκρυνση του κ. Ποσειδών με κινήσεις ευρύτερων ανακατατάξεων εντός της ΔΕΗ...
Οσο για τον τέως Γενικό Διεθυντή Εμπορίας, είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη της επιχείρησης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της, βρίσκεται στη ΔΕΗ από το 1981. Ανέλαβε καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Εμπορίας την 1η Μαΐου 2008, επί θητείας δηλαδή στη ΔΕΗ του κ. Τάκη Αθανασόπουλου. Από το 2001 μέχρι τότε ήταν Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας και από το 2007 Αναπληρωτής του Γενικού Διευθυντή Παραγωγής και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SENCAP ΑΕ.
Να σημειωθεί πως μέχρι και την πλήρωση της θέσης, οι αρμοδιότητες του κ. Ποσειδών – που αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα ειδικού συμβούλου- θα καλυφθούν προσωρινά από τον Ιωάννη Κοπανάκη, Γενικό Διευθυντή Παραγωγής, ο οποίος θα ασκεί, και καθήκοντα αναπληρωτή γ.δ. εμπορίας.

"Εξηγήσεις για την απομάκρυνση"
Στο μεταξύ, σαφείς απαντήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ σχετικά με την ανάκληση των καθηκόντων του κ. Ποσειδών ζητά ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης.
«Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για την ανάκληση των καθηκόντων του κ. Ποσειδών πριν από την λήξη της θητείας του, δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους της απόφασης. Στην ανακοίνωση της επιχείρησης μάλιστα δεν αναπτύσσονται επαρκώς οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του, εντείνοντας μια <άπρεπη> παραφιλολογία είτε για κομματικές διώξεις, είτε για συγκεκριμένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την καρατόμησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...