Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: "ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ"

Το 2010 αποτελεί την αφετηρία μιας πρωτοφανούς επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων στο πλαίσιο μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής επιβαλλόμενης από διάφορα συμφέροντα.
Μια δημοσιονομική προσαρμογή που πλήττει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων και τις εργασιακές σχέσεις, καταλύοντας το Σύνταγμα και τους νόμους.
Τις συνέπειες της επίθεσης αυτής οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Δ.Ε.Η. τις βιώνουν καθημερινά με τη περικοπή μισθών και συντάξεων, με τη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, με την επιβολή ανώτατου ορίου αποδοχών, με τη περιφρόνηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Παράλληλα, αναπτύσσονται σενάρια βίαιης απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας με θύματα τη Δ.Ε.Η. και τον Ελληνικό λαό ευνοώντας κερδοσκόπους εγχώριους και ξένους.
Σε συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η. και εκτιμώντας τις παραπάνω συνθήκες, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, απορρίπτοντας τους λαϊκισμούς, τις στείρες αντιπαραθέσεις και απομονώνοντας καιροσκόπους, καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους.
Ενωμένοι οι εργαζόμενοι, μακριά από συντεχνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες μπορούν να διεκδικήσουν αποφασιστικά:
- Την ανάπτυξη της Δ.Ε.Η.
- Την θέσπιση όρων απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα εξασφαλίζουν ίση μεταχείριση για όλους τους ανταγωνιστές.
- Την προστασία της Ασφαλιστικής περιουσίας μας.
- Τον σεβασμό των Συλλογικών Συμβάσεων.
Στην προσπάθειά μας αυτή χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των συναδέλφων.
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...