Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δύο χρόνια «Σχολεία. Πάμε Αθήνα!» - Η διαδρομή συνεχίζεται…

Γράφει ο Χρήστος Τεντόμας (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Αθηναίων)
Η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων, εκτός από την εποπτεία της τεχνικής αρτιότητας των κτιρίων, τον έλεγχο των οικονομικών και άλλα τεχνικά ζητήματα της οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων της Αθήνας, διοργανώνει δράσεις για την κοινωνική ενσωμάτωση και τη δημιουργική ανάπτυξη των μαθητών.
Στόχος μας, είναι η συμμετοχή του μαθητή της πόλης μας στα καλλιτεχνικά δρώμενα, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τη διατροφή και την υγεία, την τεχνολογία, την κοινωνική προσφορά.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, εδώ και δύο χρόνια, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το πρόγραμμα «Σχολεία. Πάμε Αθήνα!». Μια διασκεδαστική, περιπετειώδη διαδρομή των μαθητών σε ένα πλούσιο φάσμα δημιουργικών, παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Μεταξύ πολλών άλλων, δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν θέατρο, να πάρουν μέρος σε συναυλίες, να διαγωνιστούν σε αθλήματα, να μαγειρέψουν, να εκθέσουν έργα ζωγραφικής τους, να κατασκευάσουν ρομπότ, να φυτέψουν δέντρα στις γειτονιές και να ενημερωθούν με πρωτότυπους τρόπους για το περιβάλλον, την κυκλοφοριακή αγωγή, την αποταμίευση, τη σημασία της υγιεινής διατροφής και πολλά ακόμα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους στην πόλη.
Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμά μας, μας δίνει το έναυσμα να προχωρήσουμε. Να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες δημιουργικής ενασχόλησης.
Και αυτή τη σχολική χρονιά περιμένουμε ακόμα περισσότερους μαθητές να συμμετάσχουν στις δράσεις μας. Προσφέρουμε ένα «Σχολεία. Πάμε Αθήνα!» πιο πλούσιο, διαδραστικό και επίκαιρο, πάντα με τη στήριξη των γονέων και των εκπαιδευτικών, που εδώ και δύο χρόνια ενθαρρύνουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...