Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ....

Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενσωματώνεται στο υπουργείο Υγείας το Κοινωνικής Ασφάλισης με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η νέα ονομασία του είναι υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.
Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Δημήτρης Δρούτσας, με αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Πηγές αναφέρουν ότι υπουργός Προεδρίας με συντονιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ υπουργός Ανάπτυξης, αλλά και με τον έλεγχο του τομέα της Ενέργειας, αναλαμβάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στη θέση του, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προορίζεται ο Χρήστος Παπουτσής.
Άγνωστο παραμένει αν ο κ. Παμπούκης θα εξακολουθήσει να είναι υπουργός Επικρατείας ή αν θα αναλάβει υπουργός Επενδύσεων, δηλαδή εάν θα συσταθεί νέο υπουργείο. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένουν στα υπουργεία τους.
Στο υπουργείο Άμυνας παραμένουν, επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με υφυπουργό τον Πάνο Μπεγλίτη.
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Τηλέμαχος Χυτήρης με αρμοδιότητες στα ΜΜΕ, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη τοποθετείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως υφυπουργός.
Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου παραμένει ο Γιώργος Πεταλωτής.
Επανασυστήνεται το υπουργείο Ναυτιλίας με την επωνυμία υπουργείο Θαλάσσιων Πολιτικών και Νήσων με υπουργό το Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή, ενώ ως υφυπουργός Ανάπτυξης επελέγη ο Παναγιώτης Ρήγας, βουλευτής Κυκλάδων.
Ενδιαφέρουσα επίσης αλλαγή συνιστά η τοποθέτηση του μέχρι σήμερα γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητες για τη Βόρειο Ελλάδα και την Ανάπτυξη, ενώ τη θέση του στην Ιπποκράτους αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη με αρμοδιότητες Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Καινοτομίας.
Τέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υπό την Τίνα Μπιρμπίλη.
Γιάννης Μαγκριώτης και Κατερίνα Μπατζελή, που δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη περιφερειαρχών, βρίσκονται εκτός κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...