Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

"Αγορά" συστήνει για τη ΔΕΗ η Alpha Finance

Την «αγορά» της μετοχής της ΔΕΗ συστήνει στους επενδυτές η Alpha Finance, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου.
Όπως σχολιάζει, τόσο η ΔΕΗ όσο και η ελληνική αγορά ως σύνολο, είναι εκτός προτιμήσεων των επενδυτών, εξαιτίας μακροοικονομικών ανησυχιών και της χαμηλής ορατότητας.
Ωστόσο, η Alpha Finance εκτιμά ότι η ΔΕΗ σύντομα θα ξεχωρίσει από το υπόλοιπο της αγοράς, καθώς αρχικά, αναμένονται μεγάλες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα για την αναδιάρθρωση των τιμολογίων.
Αυτό, αναμένεται να μειώσει την αρνητική επίδραση στα EBITDA/MHs εξαιτίας της επιδείνωσης του μεριδίου που καταλαμβάνει στην αγορά σε ό,τι αφορά στις προμήθειες.
Ακόμη, εκτιμάται ότι θα περιορίσει το ρυθμό μείωσης του ποσοστού που καταλαμβάνει στην αγορά και θα φέρει τη ΔΕΗ ξανά στο προσκήνιο και οι επενδυτές θα λάβουν διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα αυξήσει την ορατότητα.
Κατά δεύτερο λόγο, όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, οι ασθενείς μακροοικονομικές συνθήκες δεν έχουν πραγματική αρνητική επίδραση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
«Ο συσχετισμός μεταξύ της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και της οικονομικής επιβράδυνσης, είναι χαμηλότερος από ό,τι αναμενόταν».
Τέλος, η Alpha Finance σχολιάζει ότι η ΔΕΗ διαπραγματεύεται πέντε φορές τα κέρδη ανά μετοχή του 2010.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σύσταση για την μετοχή θα αναθεωρηθεί όταν βελτιωθεί η ορατότητα και οι μετέχοντες της αγοράς συνειδητοποιήσουν ότι η επιβράδυνση της εγχώριας οικονομίας δεν θα έχει πραγματική επίδραση στην ενεργειακή αγορά και την Επιχείρηση.
Αντίθετα, τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας έχουν ήδη θετική επίδραση στη δομή κόστους της ΔΕΗ».
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...