Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χαιρετισμός Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ στα εγκαίνια του περιπτέρου της 75ης ΔΕΘ

Αγαπητοί συνάδερφοι,
Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και σας καλωσορίζω εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στη σημερινή τελετή εγκαινίων του περιπτέρου μας στην 75η ΔΕΘ.
Ένα περίπτερο το οποίο φέτος, στην επέτειο των 60 ετών απο την ίδρυση της Επιχείρησης, μας δίνει την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε την ιστορία - το παρόν αλλά και το μέλλον της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας.
Η ΔΕΗ - αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας - έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει ένα τεράστιο έργο στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία της χώρας μας.
Παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η χώρα από εγχώρια καύσιμα και έχει κατασκευάσει χιλιάδες χιλιόμετρα γραμμών, δικτύων μεταφοράς και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας με επάρκεια, ποιότητα, ασφάλεια και σε φθηνή τιμή ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε πολίτη και γωνιά της χώρας.
Η ΔΕΗ, απαντά στις προκλήσεις των καιρών με έργα, πρόγραμμα και νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού μοντέλου της χώρας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο δυναμικής πορείας για ένα καλύτερο αύριο.
Σύμφωνα με τη Στρατηγική της Εταιρίας, έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση παλαιών και ρυπογόνων Μονάδων με νέες, σύγχρονης τεχνολογίας στις οποίες θα εφαρμόζονται οι βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Προχωρούμε στην κατασκευή δύο νέων μονάδων φυσικού αερίου, νέων υδροηλεκτρικών σταθμών και έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων που θα ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες περιβαλλοντικές τεχνολογίες.
Οι δρομολογημένες επενδύσεις κινούνται παράλληλα με τον πλήρη επανασχεδιασμό της μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής που έχει ξεκινήσει ο Όμιλος της ΔΕΗ, κατανοώντας ότι, η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι πλέον μονόδρομος.
Δέσμευσή μας είναι ότι ως Επιχείρηση θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και της ενεργειακής ασφάλειας μέσω μιας πορείας που θα βασίζεται στο τρίπτυχο Απασχόληση - Ανάπτυξη - Περιβάλλον.
Στη ΔΕΗ με το υπό-αναθεώρηση Επιχειρησιακό Σχέδιο ένας κύκλος κλείνει και ένα νέο κεφάλαιο ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε. Ένα κεφάλαιο δυναμικής αναπτυξιακής πορείας που θα ξαναδώσει όραμα, προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Μαζί με την Ελληνική Κοινωνία, θέτουμε τις βάσεις για μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη για την Ελληνική Οικονομία, δίνουμε νέες προοπτικές απασχόλησης, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ένα νέο ενεργειακό σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο σύμφωνα με τις επιταγές και τις ανάγκες της κοινωνίας που υπηρετούμε.
Σας προσκαλώ να περιηγηθείτε στο περίπτερό μας, στο οποίο θα δείτε μια σύντομη φωτογραφική έκθεση απο το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ. Θα δείτε επίσης την ανθρωποκεντρική διάσταση της Επιχείρησης με απεικονίσεις από το μόχθο των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και κάποια εμβληματικά έργα, τα οποία αναδεικνύουν το εύρος του φάσματος των εργασιών της Επιχείρησης.
Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε από συναδέλφους της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας για τις νέες προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.
Σας Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...