Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πέφτουν οι μάσκες: απεργίες “τέλος” λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα, διαμηνύει προς… ξένους επενδυτές, μέσω Ρόιτερς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!).
«Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ’ όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», δηλώνει στο γνωστό πρακτορείο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. «Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» συνεχίζει, επικρίνοντας έμμεσα τον συνεχιζόμενο απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί μεγάλες περικοπές μισθών και την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε», τονίζει.
Ρεαλισμός ή λευκή σημαία, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη η εργασιακή δυσαρέσκεια εξαπλώνεται και στις 29 Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις; Ο κ. Παναγόπουλος μιλά πάντως για εξωθεσμικού τύπου αντιδράσεις, αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της υψηλής ανεργίας. «Φοβάμαι ότι αν δεν το αντιμετωπίσουμε, η ανεργία θα γίνει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο θα οδηγήσει σε αντιδράσεις που δεν θα ακολουθούν τις θεσμικές διαδικασίες, αντιδράσεις των ανθρώπων που πλήττονται και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», επισημαίνει. «Η χρηματοπιστωτική κρίση εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση απασχόλησης».
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=206226
Αντίδραση του ΓΓ της ΓΣΕΕ
Ενωτική και αντιμνημονιακή πρέπει να είναι η αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων, μέχρι την ανατροπή του “συμβολαίου της εξαθλίωσης”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ. Ευάγγελος Μπουζούλας.


Ειδικότερα, ο κ. Ε. Μπουζούλας επεσήμανε ότι η δημοσιευθείσα άποψη του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλου ότι “τα μέτρα του Μνημονίου εφαρμόστηκαν και δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές προφανείς λύσεις” είναι προσωπική και σε καμία περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις του οργάνου της ΓΣΕΕ.


“Ο εργατοϋπαλληλικός κόσμος παλεύει για την ανατροπή του Μνημονίου και δεν ταυτίζεται με “εναλλακτικές” και “ισοδύναμες λύσεις”, που λέει η κυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι από υπεύθυνους σε θεσμικές συνδικαλιστικές θέσεις, όταν απολύονται εργαζόμενοι (stage), Μετρό, Πολιτισμού, κλπ ή όταν βάλλεται η κοινωνία από μέτρα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά και αντικοινωνικά, τα οποία απορρέουν από το Μνημόνιο”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.


“Τουναντίον, η αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων πρέπει να είναι ενωτική και αντιμνημονιακή, μέχρι την ανατροπή του “συμβολαίου της εξαθλίωσης”, ώστε να αποτραπούν οι εκρήξεις της ανεργίας, της ακρίβειας και του υπέρογκου δανεισμού της χώρας μας”. Ο αγώνας για την ανατροπή από το καθεστώς τυραννίας της τρόικας είναι διαρκής και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στη διαρκή αγωνιστική πάλη”, υπογράμμισε ο κ. Ε. Μπουζούλας.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...