Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μας δουλεύει κανονικά το ΔΝΤ

Είναι απίστευτοι αυτοί οι τύποι στο ΔΝΤ και ειδικά ο… σοσιαλιστής Στρος Καν. Μας δουλεύουν κανονικά οι τεχνοκράτες, υποστηριζόμενοι και από τους εδώ ….χειροτέχνες εκπροσώπους τους στην κυβέρνηση. Αφού ζήτησαν φόρους και ξανά φόρους και πάλι επιβαρύνσεις για να αυξηθούν δήθεν τα έσοδα τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έκρηξη του πληθωρισμού.
Δίνουν φυσικά τα συγχαρητήριά τους στην Ελλάδα διότι… πάει καλά (στο μοντέλο ΔΝΤ σίγουρα πάει πολύ καλά), αλλά ανησυχούν για τις υψηλές τιμές των προϊόντων. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ο ελληνικός πληθωρισμός έχει φτάσει στο 5,6% με ανοδικές τάσεις.
Κατά τα άλλα το ΔΝΤ ανησυχεί για τον πληθωρισμό που το ίδιο δημιούργησε με τις αλλοπρόσαλλες εντολές του και τα μέτρα που επέβαλε στην Ελλάδα. Ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών έλεγαν ότι οι υπερβολικοί φόροι θα αυξήσουν τις τιμές, θα γονατίσουν την κατανάλωση, θα μειωθούν οι τζίροι και το κράτος δεν θα εισπράξει τα έσοδα που περίμενε ακόμη και μετά τις αλλαγές που έκανε σε ΦΠΑ, έμμεσους φόρους σε πετρέλαιο, ποτά τσιγάρα. Και διέλυσαν την αγορά δηλαδή, και ο κόσμος δεν έχει να αγοράσει ούτε τα προς το ζην.
Νόμπελ Οικονομίας τώρα για το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.
Και φυσικά για όλα φταίει ο …. Καραμανλής και η Αντιπολίτευση. Έτσι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει απερίφραστα στην έκθεσή του τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν τυγχάνουν ευρύτερης πολιτικής στήριξης.
Πάλι κακά ενημερωμένοι είναι. Ευρύτερης λαϊκής υποστήριξης δεν τυγχάνουν τα μέτρα. Αλλά έτσι που πάνε στην επόμενη έκθεση του ΔΝΤ θα μας πούνε ότι φταίνει ο λαός που έκλεβαν και λαηλατούσαν την χώρα του. Το προανήγγειλε άλλωστε και ο ΓΑΠ απο την Θεσαλονίκη, όπου μας είπε ότι είμαστε … συνυπεύθυνοι. Εμείς με τον Σωκράτη, την Ζήμενς τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη μαζί.
Διαβάστε για την έκθεση εδώ: http://www.antinews.gr/?p=61913

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...