Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Πληθαίνουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ στη λιανική, δείγμα του τι πρόκειται να γίνει από τον επόμενο χρόνο μετά και την αναδιάρθρωση που έρχεται στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Επειτα λοιπόν από τη VerbundΕnerga, την Αegean του ομίλου Μελισσανίδη και εσχάτως την Εlpedison - το μεικτό σχήμα των ΕΛΠΕ και της ιταλικής Εdison- σφήνα στο πελατολόγιο της ΔΕΗ πρόκειται να μπει σύντομα και ο όμιλος Μυτιληναίου μέσω της νέας του εταιρείας Ρrotergia.
Η επίσημη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της θα γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ μαθαίνουμε ότι στον τομέα των συνεργασιών- δεδομένων και των δυσκολιών που συνεπάγεται η αγορά λιανικής- όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Εως σήμερα οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ έχουν αποσπάσει περί τους 50.000 πελάτες της, αλλά τα πράγματα θα δυσκολέψουν περαιτέρω για τη δημόσια επιχείρηση.
Διότι οι δύο τελευταίες αφίξεις (Εlpedison και Μυτιληναίος) έχουν και δικές τους μονάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για τις πρώτες εταιρείες που θα ανταγωνίζονται στο εξής τη ΔΕΗ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία.
Τι σημαίνει αυτό; Διαθέτοντας δικές τους μονάδες παραγωγής μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το κόστος, άρα επιτυγχάνουν μεγαλύτερη ευελιξία και στη λιανική.
ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...