Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση ΓΕΝΟΠ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ.
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.
ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΓΟΡΑ ,ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΟΣΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Ερώτημα 1ο:
Μπορεί κανείς (αν γνωρίζει) να ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όπως διατείνονται πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα βάζοντας μπροστά την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Ενώ την ίδια ώρα:
Α) ΣΤΗΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗ :
1ον) οι ιδιώτες κατέχουν ήδη 3 μονάδες, ενώ άλλες δύο είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα προστίθενται ακόμα δύο.
2ον) δεκάδες αεριτζήδες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή ενέργειας που όλα αυτά τα χρόνια με την κομπίνα στην ΟΤΣ (ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) έβγαλαν τρελά λεφτά:
3ον) οι ιδιώτες κατέχουν πάνω από το 95% της εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ και
πιο συγκεκριμένα στον χώρο της αιολικής παραγωγής τα 1266 Mw σε σύνολο 1334!! Και όλα αυτά ενώ η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που τοποθέτησε ανεμογεννήτριες;
Β) ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΙΚΗ :
Οι ιδιώτες αεριτζήδες χωρίς ίχνος επένδυσης, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας έχουν αποσπάσει (χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ να αντιδράσει) πάνω από 50.000 πελάτες στη χαμηλή και σχεδόν τους μισούς καταναλωτές Β1,Β2 στη μέση τάση;
Απάντηση:
Μπορεί και παραμπορεί εάν (ενώ γνωρίζει) δεν έχει ίχνος σεβασμού της αλήθειας γιατί πιστά και απαρέγκλιτα, με παραποίηση και απόκρυψη της πραγματικότητας, θέλει να εξυπηρετήσει συμφέροντα.
Ερώτημα 2ο:
Τι θέλουν να πετύχουν όσοι ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν άνοιξε η αγορά;
Απάντηση:
Να διευκολύνουν τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες να συνεχίσουν να φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους, κατά τρόπο προκλητικό και παράνομο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον λεγόμενο ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών
και κυρίως
να διευκολυνθεί και να περάσει στα ψιλά η νέα μεθόδευση για την αύξηση της ΟΤΣ που εάν γίνει πράξη θα φέρει επιπρόσθετες αυξήσεις στα τιμολόγια από αυτές που θα προκύψουν εξαιτίας του εξορθολογισμού τους, εξορθολογισμού που έρχεται ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
ΣΥΝΕΠΩΣ, Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ:
ΟΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η Ο.Τ.Σ.
Υ.Γ. Για όσους τυχόν με ένα εύκολο τρόπο προσπερνούν τους αριθμούς χωρίς να τους αναλύουν θέλουμε να τους επισημάνουμε ότι, εξαιτίας του εξορθολογισμού που είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς Η.Ε. και παρά το γεγονός ότι μέσω του ΚΟΤ Ι και ΙΙ θα προστατευτεί ένα μέρος των καταναλωτών, κάποιες άλλες εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί καταναλωτές που οριακά είναι πάνω από το ατομικό αφορολόγητο, θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις μέχρι και 48% ενώ την ίδια ώρα θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος σε όσους διατηρούν θερμαινόμενες πισίνες. Προφανώς είναι αυτοί που χρειάζονται ενίσχυση αυτή τη δύσκολη περίοδο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...