Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ...

Θύμα του ακήρυχτου πολέμου, ο πενηντάχρονος συνάδελφος μας Ρουχλιώτης Βαγγέλης, ο οποίος χθες το μεσημέρι κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα κατά την διάρκεια εργασίας πάνω σε στύλο, στη περιοχή της Καρύστου.
Δυστυχώς για τον άτυχο συνάδελφο, ενώ το δίκτυο έπρεπε να βρίσκεται «εκτός τάσης», εν τούτοις το ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνούσε τα ηλεκτροφόρα καλώδια !!!
Πρόκειται για το έκτο θύμα θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.
Ηθικός αυτουργός για την έξαρση που παρουσιάζουν τα θανατηφόρα ατυχήματα, δεν είναι άλλος από την Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους».
Εξοντωτικά ωράρια, διπλοβάρδιες, ελλιπής επάνδρωση συνεργείων και παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, συγκροτούν τους βασικούς άξονες της Διοικητικής πρακτικής, που εκπορεύεται από τις επιταγές του λιγότερου εργασιακού κόστους.

Η τεραστία έλλειψη προσωπικού, οι 2035 προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί εδώ και χρόνια και ακόμα είναι στα χαρτιά, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και η κάλυψη των αναγκών με εργολάβους, είναι οι κύριες ευθύνες που φέρει η Διοίκηση και οι οποίες συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων.

Συνένοχος και συνυπεύθυνος, το κράτος, που ενθαρρύνει, υποθάλπει και συγκαλύπτει την καταφανώς παραβατική και απάνθρωπη δράση της Διοίκησης.

Όμως ως εδώ... Η οργή έχει ξεχειλίσει. Φτάνει πια η ανευθυνότητα. Ως πότε ο κόσμος της εργασίας θα πληρώνει με τη ζωή του, τις εγκληματικές σας παραλήψεις ;

Ήρθε η ώρα όλες οι υπεύθυνες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αντιληφθούν ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές γιατί εκείνοι συνεχίζουν να αδιαφορούν.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά οι ένοχοι... Απαιτούμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή, το μεροκάματό του τρόμου.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.

Αν έχει λίγο τσίπα ο κ. Αθανασόπουλος πρέπει να παραιτηθεί.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...