Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΔΕΗ: Τα δυστυχήματα οφείλονται σε μη τήρηση των διαδικασιών

Στη μη τήρηση των κανονισμών και των διαδικασιών ασφαλείας απέδωσε σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ τον αυξημένο αριθμό εργατικών ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε προ λίγου με αφορμή το θάνατο τεχνικού στην Κάρυστο κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής του δικτύου εκπρόσωποι της διοίκησης απέρριψαν τις αιτιάσεις των εργαζομένων ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού οι οποίες ευθύνονται για τους θανάτους.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Ν. Χατζηαργυρίου, ο γενικός διευθυντής διανομής Δ. Λαθούρης και η γενική διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων Ε. Τζανέτου παραδέχθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων φέτος, το απέδωσαν ωστόσο στη μη τήρηση των διαδικασιών.

Ο κ. Χατζηαργυρίου ειδικότερα ανέφερε ότι και η διοίκηση και όλη η ιεραρχία είναι συνυπεύθυνου για τα ατυχήματα και τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό από πλευράς διοίκησης για να εδραιωθεί σε όλη την ιεραρχία η υποχρέωση τήρησης των αναγκαίων διαδικασιών.

Ο γενικός διευθυντής διανομής από την πλευρά του ανέφερε ότι στα πορίσματα των προηγούμενων ατυχημάτων από επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν προέκυψε ότι η αιτία ήταν οι ελλείψεις σε προσωπικό αποδίδοντας και αυτός με τη σειρά του τα ατυχήματα στη μη τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας.

Πάντως η κα. Τζανέτου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στις διαδικασίες προσλήψεων οι οποίες είναι χρονοβόρες και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2004 ο μεγάλος διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.00 ατόμων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαθούρης παραδέχθηκε ότι μεγάλος αριθμός εργασιών εκτελείται από εξωτερικούς εργολάβους ενώ προσδιόρισε τις ελλείψεις σε προσωπικό της εταιρείας στα 2.500 άτομα

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές διαφωνούν με τις επισημάνσεις τις διοίκησης και υποστηρίζουν δεν υπάρχουν ούτε μέτρα ασφαλείας, ούτε τεχνικές προδιαγραφές αλλά ούτε και εξοπλισμός ενώ εργάζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό ενώ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι γίνεται συνειδητή προσπάθεια από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Ν. Αθανασόπουλο να μειωθεί το προσωπικό της επιχείρησης προκειμένου αυτή να οδηγηθεί σε απαξίωση και ζήτησε την παραίτησή του.

ΠΗΓΗ:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...