Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ή ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ;


Στην Αθήνα του σήμερα κάποιοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν την νοημοσύνη μας. Oρισμένοι πατούν στη δημοκρατία και επιβάλουν σκέψεις μακριά από τη κοινή λογική, πέρα και έξω από αισθήματα δικαίου και ίσων ευκαιριών.

Οι συμβασιούχοι καλούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ να αποδείξουν το αυτονόητο.

I. Ουδέποτε κάλυψαν πρόσκαιρες ανάγκες. Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον εργοδότη για εποχιακές ή περιστασιακές ανάγκες.

II. Εργάζονται όπως όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι με το ίδιο ωράριο και στις ίδιες θέσεις.

Ευθύνονται οι συμβασιούχοι σήμερα για την κατάσταση που έχουν περιέλθει ; Δεν ήταν συνεπείς στη νομοθεσία που ίσχυε και βάση αυτής εργάζονταν ;

Υπάρχει ή όχι συνέχεια στο κράτος ;

Πρέπει ή όχι να απαιτούν ίσες ευκαιρίες ;

Ερωτήματα που ας πιστέψει ο κάθε κακοπροαίρετος ότι δεν έχουν τέλος. Ας κατανοήσουν όλοι ότι όσοι και αν ευθύνονται για τη κατάσταση που επικρατεί, το σίγουρο είναι ότι δεν ευθύνονται οι συμβασιούχοι.

Μέσα στο διαφαινόμενο χάος και στο τομέα που αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική οι κύριοι της κυβέρνησης νομοθέτησαν ώστε σε οποιαδήποτε προκήρυξη συμβασιούχων να μην έχουν ουσιαστικά δικαίωμα οι σημερινοί συμβασιούχοι.

Διαστροφή ή «πράσινη» λογική ;

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, σε αυτή την πραγματικότητα έρχεται ο Δήμαρχος της Αθήνας να αποδείξει ότι είναι άξιος σύμμαχος του Ραγκούση και της κυβέρνησης του «Μνημονίου».

Χάνει την ευκαιρία να διασφαλίσει το κύρος της πόλης.

Εξανεμίζει το κεκτημένο δικαίωμα ο πρώτος Δήμος της Χώρας να παίρνει πρωτοβουλίες.

Θα ήταν τουλάχιστον απλό μια ουσιαστική πρόταση και παρέμβαση ώστε νομοθετικά να λυθεί το πρόβλημα. Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση, όσοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πρόβλημα, όσοι αγνοούν την δύναμη του Έλληνα, όσοι αμφισβητούν την δυναμική της πρότασης αργά ή γρήγορα θα απομονωθούν.

Θα έχουν όμως προσφέρει άσχημες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Θα διαταράξουν την κοινωνική συνοχή, θα υποθηκεύσουν το μέλλον του τόπου.

Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...