Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ

Θετικές χαρακτήρισε στις αποφάσεις του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η πίστωση χρόνου που πήρε η χώρα δίνει μια ανάσα αλλά δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων. Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ο κ. Παναγόπουλος...
κατηγόρησε Βερολίνο και Παρίσι ότι επιδιώκουν μέσω του Συμφώνου για την Ανταγωνιστικότητα την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με παρεμβάσεις στο ύψος των αμοιβών αλλά και στους μηχανισμούς παραγωγής των αμοιβών, δηλαδή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Εν τω μεταξύ, αλλαγές σε πρόσωπα επήλθαν στη διοίκηση της ΓΣΕΕ μετά τις αρχαιρεσίες για την πλήρωση των δυο θέσεων στην Εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ του παραιτηθέντος Βαγγέλη Μπουζούλα και του Νίκου Γιαννόπουλου.
Επισήμανε ακόμη ότι οι οριζόντιες μειώσεις αμοιβών έχουν οδηγήσει σε ανακύκλωση της ύφεσης, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε κρίση απασχόλησης και χαρακτήρισε «άγος» για την ελληνική κοινωνία και κυρίως για τους νέους την εκ περιτροπής εργασία και την ανεργία. Υπογράμμισε δε, την ανάγκη αναστοχασμού της πολιτικής του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης και πρότεινε την υλοποίηση με κρατική χρηματοδότηση μικρών δημοσίων έργων.
Αλλαγές σε πρόσωπα
Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας έγιναν αρχαιρεσίες για την πλήρωση των δυο θέσεων στην Εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ, του παραιτηθέντος κ. Βαγγέλη Μπουζούλα και του Νίκου Γιαννόπουλου, πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Με ψήφους 32 υπέρ και 6 λευκά εξελέγησαν στην Εκτελεστική Γραμματεία ο κ. Νίκος Κουτσιούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ και πρώην πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και η κ. Μεταξία Στεκουλέα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Με τους ίδιους ψήφους εξελέγη στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, ο Ευθύμιος Θεοχάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΔΑΚΕ), στη θέση του κ. Μανώλη Πεπόνη (ΔΑΚΕ), που παραιτήθηκε.
Ο κ. Κουτσιούκης ανέλαβε την θέση του Γραμματέα της ΓΣΕΕ και έτσι η ΔΑΚΕ επανήλθε στο προεδρείο της Συνομοσπονδίας από το οποίο είχε αποχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2010.
Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία και συμφώνησε στην πραγματοποίηση απεργιών, στάσεων εργασίας και συλλαλητηρίων σε περιφερειακό επίπεδο και στη διενέργεια μποϊκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών που προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις.
Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας εντός του τελευταίου 10μέρου του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...