Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά την επίσκεψη της Μπιρμπίλη

Σε μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική θα καλέσουν οι ΔΑΚΕ τα σωματεία της περιοχής κατά την διάρκεια της επίσκεψης της κ. Μπιρμπίλη.
Συγκεκριμένα, μετά από συνεδρίαση της λιγνιτικής επιτροπής της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αποφασίσθηκε ομόφωνα να ζητηθεί από την διοίκηση του κάθε σωματείου που συμμετέχουν οι ΔΑΚΕ, ανάλογη συνεδρίαση και απόφαση για την συμμετοχή σε μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την ενέργεια, την εργασία, την ασφάλιση και την ανεργία.
Με ευθύνη της ΓΕΝΟΠ, των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων των συνταξιούχων ΔΕΗ της περιοχής, πρέπει να αποφασισθεί γενικό συλλαλητήριο απάντηση των εργαζόμενων, κατά την διάρκεια επίσκεψης της κ. υπουργού με αιτήματα όπως:
-την απρόσκοπτη λειτουργία των σταθμών.
-την διάνοιξη νέων ορυχείων.
-την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, παραχώρησης της ΒΕΥΗΣ.
-την ανάθεση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5
-την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού φορέα και την λύση των προβλημάτων των Πολυιατρείων και Φαρμακείων.
-την πληρωμή της ανελαστικής και υπερωριακής απασχόλησης και την αναγκαία πρόσληψη 5.000 θέσεων εργατοτεχνικού δυναμικού με εξαίρεση από το 5/1.
Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν.
Έτσι θα έχει μέλλον η περιοχή μας.
Αυτά είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά στην Κοζάνη.
Κάθε άλλη πρόταση και πρόταξη δείχνει πως η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει μια άλλη πολιτική στην περιοχή μας που δεν την θέλουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες.
Η ανεργία ΄΄σκοτώνει΄΄, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται και πάλι, οι σταθμοί παραγωγής κλείνουν, ορυχεία πλέον δεν ανοίγουν, οι συνταξιούχοι μπήκαν στις ουρές, τα καταστήματα κλείνουν, η ελπίδα χάνεται.
Ποιος έχει το δικαίωμα να σιωπά;
Τα συνδικάτα έχουν τεράστια ευθύνη να απαντήσουν με αγώνες στην μεθοδευμένη απαξίωση τους και όχι με συνδιαχείριση των προβλημάτων με την κυβέρνηση.
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πορεία. Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...