Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Στο τραπέζι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Στο τραπέζι έχει μπει το θέμα των αυξήσεων στα οικιακά, αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς και των μειώσεων σε εκείνα των εμπορικών της πελατών, με τα σενάρια να θέλουν οι αυξήσεις να τίθενται σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο, υπό την πίεση του ΔΝΤ για διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας.
Στο θέμα αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, και χθες ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, κατά την ομιλία του στους εργαζομένους της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.
«Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να προστατευτεί η ΔΕΗ από τον γεμάτο στρεβλώσεις ανταγωνισμό στον τομέα της ενέργειας, που κατάφορα αδικεί την επιχείρησή μας», είπε για τη γνωστή πρόταση της διοίκησης περί αναπροσαρμογών στα τιμολόγια. Παρόμοιες άλλωστε είναι και οι αλλαγές που προβλέπει το μνημόνιο του ΔΝΤ και της Ε.Ε. με την Ελλάδα για την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και την ισότιμη πρόσβαση ιδιωτών στην αγορά ενέργειας.
Οι αλλαγές
Για το θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών στην ενέργεια συναντήθηκαν χθες οι υπουργοί Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό τι διαμείφθηκε, ενώ την ίδια στιγμή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αρχίσει να συλλέγει στοιχεία για τη γνωμοδότηση που θα αποστείλει σε έναν- ενάμιση μήνα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με βάση την πρόταση που της έχει κάνει η ΔΕΗ.
«Τα ποσοστά των αυξομειώσεων θα είναι σε βάθος κάποιων ετών», λένε στη ΡΑΕ, που επιβεβαιώνουν το σενάριο για ισχύ τους από το φθινόπωρο.
Η λογική της Αρχής θα κινείται στην κατεύθυνση της μείωσης των σημερινών ακριβών εμπορικών τιμολογίων της ΔΕΗ.
ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...