Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στη Γερμανία"

Κινητοποιήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα γερμανικά συνδικάτα και οργανώσεις στη Στουτγάρδη και στο Βερολίνο. Κεντρικό σύνθημα των... διαδηλώσεων: «Από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες».
Περισσότερες από 100 οργανώσεις και πρωτοβουλίες, όπως η Attac, συνδικάτα όπως η verdi, η NGG (Σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων), τομεακές της Γενικής Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), το κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE, τοπικές συμμαχίες για την κρίση, η DIDF (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Σωματείων), η συμμαχία Aktionsbündnis Sozialproteste, το Φόρουμ Ανέργων, αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις σημερινές διαδηλώσεις.
Σε κοινό ψήφισμα, οι διοργανωτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
«Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική δραστικών περικοπών.
Ωστόσο ο κόσμος στην Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στην επίθεση που δέχεται η ζωή του.
Γι’ αυτό, η αντίσταση των Ελλήνων πολιτών πρέπει να αποτελέσει για μας στη Γερμανία πρότυπο και χρειάζεται την αλληλεγγύη μας!
Με το πακέτο διάσωσης των 750 δις δεν πληρώνουμε ούτε «για τους Έλληνες» ούτε για τη σωτηρία της Ευρώπης, αλλά μονάχα για τη σωτηρία των τραπεζών και των επενδυτών, που έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση του ελληνικού κράτους και κερδίζουν από τα ελληνικά χρέη.
Ο κόσμος στην Ελλάδα όχι μόνο δεν ευθύνεται για την κρίση του ευρώ, αλλά αντίθετα αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ΜΜΕ για την ανεπίλυτη κρίση του καπιταλισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο μόνο με αντίσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε την πολιτική που ασκείται προς όφελος των τραπεζών και των πολυεθνικών!».
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και για το πρόγραμμα λιτότητας που προωθεί η Μέρκελ.
Κατά την κινητοποίηση στη Στουτγάρδη, κρατούσαν επιγραφές με συνθήματα υπέρ της αύξησης του ανώτατου φορολογητέου ορίου αντί για μείωση των κοινωνικών παροχών.
Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα BILD am SONNTAG που θα κυκλοφορήσει αύριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες πως είναι οι φτωχοί εκείνοι που καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη.
«Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πως πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μειώσουμε το χρέος. Τα μέτρα στην αγορά εργασίας αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν περισσότερες μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας απ’ ότι στο παρελθόν», τονίζει.
«Μαζί με τις αναγκαίες περικοπές στον κοινωνικό προϋπολογισμό, οι επιχειρήσεις καλούνται επίσης να συμβάλλουν μαζί με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους διοικητικούς οργανισμούς», προσθέτει."
ΠΗΓΗ -http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...