Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σ. Ξυνίδης: Σε αυτή τη συγκυρία δεν είναι δυνατόν να συζητάμε θεωρητικά


Mε την επισήμανση ότι απαιτείται να γίνει σημαντική δουλειά μέσα στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, στους επαγγελματικούς χώρους, επιβεβαίωσε ο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τη δύσκολη συνάντηση που είχε χθες με με συνδικαλιστές στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.
Ο Σωκράτης Ξυνίδης τάχθηκε εμμέσως υπέρ της ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών για να γίνει πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση. Έκρινε αυστηρά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χειρίζεται το εργασιακό και το ασφαλιστικό με τακτικισμούς.
"Το μνημόνιο είναι μνημόνιο, οι υποχρεώσεις της χώρας είναι υποχρεώσεις της χώρας. Από εκεί και μετά, εκείνο το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να μπορέσουμε, να οργανώσουμε ένα πλέγμα προστασίας απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν στον εργαζόμενο και στον απλό λαό, στην καθημερινότητά του", ανέφερε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη σκληρή κριτική που δέχτηκε από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ.
Δεν απέρριψε την άποψη ότι σημειώνονται παλινδρομήσεις και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Από την ώρα που έχουμε πει πως η χώρα βρίσκεται σε μια εμπόλεμη κατάσταση, σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε και έκτακτα άμεσα μέτρα... Σε αυτή τη συγκυρία, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε θεωρητικά για κάποια πράγματα. Θα πρέπει να προχωρούμε σε επιλογές εφαρμοσμένης πολιτικής, οι οποίες έχουν άμεσο όφελος, είτε οικονομικό, είτε κοινωνικό στον πολίτη".
Σε αυτό το πλαίσιο ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ "κάρφωσε" τη Λούκα Κατσέλη,καθώς υπογράμμισε: "Υπάρχουν μεγάλα κενά και μεγάλα χάσματα στις πολιτικές μας, όπως για παράδειγμα στο αναπτυξιακό. Δεν μπορεί κανένας να πει ότι, σήμερα, έχει νιώσει ο μέσος πολίτης να έχουν φθάσει σε αυτόν οι όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες έχει λάβει το αρμόδιο υπουργείο. Θα πρέπει εδώ να εντείνουμε την προσπάθειά μας".
Χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την αναγκαιότητα ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού ανέφερε ότι "θα πρέπει να υπάρχει πολιτική πρωτοβουλία, για να αίρονται οι όποιες, ας το πω, ατέλειες ή καθυστερήσεις υπάρχουν".
Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο Σωκράτης Ξυνίδης στη θεωρία ότι η κυβέρνηση σκοπίμως και με βάση συγκεκριμένη επικοινωνιακή τακτική διαρρέει ένα πιο σκληρό πακέτο εργασιακών και ασφαλιστικών αλλαγών για να φέρει τελικά νομοσχέδια με πιο ήπιες αλλαγές και να τα παρουσιάσει ως αποτέλεσμα μας επίπονης διαπραγμάτευσης με την "αδιάλλακτη" τρόικα.
"Είναι τραγικό να γίνεται κάτι τέτοιο... Σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορώ να φανταστώ ότι πέρα από αυτά τα οποία μας επιβάλλονται και, ενδεχομένως, πολλά από αυτά καλώς μας επιβλήθηκαν να λέμε εμείς ότι θα προσθέσουμε έστω και ένα γραμμάριο επάνω στην πλάτη του πολίτη", τόνισε ο κ.Ξυνίδης.
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...