Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

"Ενεργειακός σχεδιασμός" χωρίς... ιδιωτικό τομέα από το ΥΠΕΚΑ

Τη σύσταση επιτροπής που θα κληθεί να σχεδιάσει το ενεργειακό μέλλον της χώρας, χωρίς όμως να εκπροσωπούνται σε αυτή οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ειδικότερα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού και ενεργειακής πολιτικής.
Ενώ λοιπόν στην επιτροπή εκπροσωπούνται ενεργειακοί φορείς, οι ΔΕΚΟ του τομέα ενέργειας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πανεπιστημιακοί αλλά και η Greenpeace, το ΥΠΕΚΑ δεν έκρινε σκόπιμο την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών, οι οποίοι έχουν μάλιστα συστήσει επίσημο όργανο εκπροσώπησης, τον ΕΣΑΗ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών).
Πρόκειται για τους παραγωγούς που μέσα στο 2010 ολοκληρώνουν ενεργειακές επενδύσεις ύψους 750 – 800 εκατ. ευρώ στη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή.
Σημειώνεται ότι η παρουσία στην Επιτροπή μόνο του επικεφαλής της ΔΕΗ χωρίς την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών, πιθανολογείται από παράγοντες της αγοράς ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. καθώς η διαδικασία απελευθέρωσης των ενεργειακών αγορών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...