Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Στην πρόσληψη 2.000 ανέργων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, για δύο χρόνια, προχωρεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η σχετική συμφωνία επήλθε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης.
Το επίμαχο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε θα προσληφθούν στην Επιχείρηση οι 2.000 άνεργοι.

Οι προδιαγραφές των ειδικοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών θα καθοριστούν από τη ΔΕΗ και θα αφορούν τεχνικό προσωπικό, υπάλληλους γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσωπικό για βοηθητικές εργασίες καθώς επίσης προσωπικό Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η ΔΕΗ θα προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 2.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ θα εισπράττει από τον Οργανισμό το επίδομα ανεργίας (το οποίο με τον τρόπο αυτόν μετατρέπεται σε επίδομα απασχόλησης) και θα καλύπτει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Σύμφωνα με την υπουργό Απασχόλησης ο ΟΑΕΔ θα κληθεί να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στο επίδομα ανεργίας, το κόστος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ στη διετία, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ (κοινός λογαριασμός από τις εισφορές των εργοδοτών και εργαζομένων).

Όπως τόνισε άλλωστε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, «η ΔΕΗ θα συνεργαστεί με το υπουργείο και ελπίζουμε σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα αυτό να ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία κοντά μας και να εκπαιδευτούν και να μάθουν να εργάζονται στις δικές μας ειδικότητες, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αργότερα να μπορέσουν να βρουν δουλειά τόσο στη ΔΕΗ όσο και σε άλλες επιχειρήσεις».

Εντός του μήνα η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει στον καθορισμό των κριτηρίων, ούτως ώστε να το πρόγραμμα να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως έχει εξαγγελθεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογα προγράμματα έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον προσεχή Σεπτέμβριο στους δήμους της χώρας, που αφορά συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας, στις νομαρχίες, στις οποίες προβλέπεται η δημιουργία 2.000 θέσεων, αλλά και στην ΕΥΔΑΠ.

Αντίστοιχο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας υλοποιεί και η Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται κατά το προσεχές διάστημα να προχωρήσει και στην υλοποίηση της β΄ φάσης για επιπλέον 300 πτυχιούχους ανέργους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...