Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Διαβεβαιώσεις Αθανασόπουλου για την 5η λιγνιτική μονάδα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν αλλάζει ο προγραμματισμός της ΔΕΗ και θα υλοποιηθεί η επένδυση της 5ης λιγνιτικής μονάδας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας έδωσε ο διοικητής της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος.
«Δεν έχουν καμία απολύτως βάση ορισμένα δημοσιεύματα ή προσωπικές απόψεις περί δήθεν εγκατάλειψης του Προγράμματος Επενδύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής. Αντίθετα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, καθώς αυτό συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ μέσα στο νέο επιχειρησιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», δηλώνει ο Π. Αθανασόπουλος σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Α. Λεούδη, τον νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή και τον δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρ. Τσιούμαρη.
Ο διοικητής της ΔΕΗ προέβη σε αυτή την ενέργεια μετά τον θόρυβο περί εγκατάλειψης της εν λόγω επένδυσης και την ανησυχία που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία. Οπως επισημαίνει στην επιστολή του για τη βιωσιμότητα της νέας μονάδας, ισχύος 550-660 Μεγαβάτ, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πλήρης ανάπτυξη και λειτουργία των Ορυχείων Νοτιοδυτικού Πεδίου (Πεδίο Δήμου Υψηλάντη) και Μαυροπηγής, που προϋποθέτει μεταξύ των άλλων και τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.
Εκτός από την απαλλοτρίωση των δύο οικισμών είναι απαραίτητη και η πρόσκτηση ολόκληρης της ενδιάμεσης περιοχής μέχρι τον νέο εθνικό δρόμο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, συνολικής έκτασης περίπου 10.500 στρεμμάτων, και η έγκριση της απαλλοτρίωσής της αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Θα εκδοθεί επίσης κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα υποβληθεί μέσα στον Αύγουστο.




ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...