Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΕΗ ΑΕ: ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, η ΔΕΗ ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία ολόκληρος ο μηχανισμός της Επιχείρησης με ένα κύριο στόχο:
Την αποκατάσταση όλων των βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα από την πλήρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Για την επίτευξη του στόχου η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα στις εξής ενέργειες:
Άμεση συγκρότηση και κινητοποίηση των συνεργείων της ΔΕΗ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, τα οποία ήδη από χθες το πρωί (Σάββατο, 22/8/09) βρέθηκαν κοντά στα μέτωπα των πυρκαγιών και έχουν αναλάβει να εκτελούν εργασίες αποκατάστασης.

Συνολικά 70 περίπου συνεργεία με 230 τεχνικούς (100 της ΔΕΗ και 130 των εργολάβων) είναι διαθέσιμα, ενώ στο βαθμό που προχωρά η κατάσβεση των πυρκαγιών ενισχύονται ήδη και θα ενισχυθούν σημαντικά από διαθέσιμες δυνάμεις άλλων περιοχών της Αττικής αλλά και από άλλους νομούς και περιφέρειες της χώρας.
Οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών πραγματοποιούνται με πολύ μεγάλη προσοχή - προκειμένου να μην εκτεθούν σε οιονδήποτε κίνδυνο τόσο οι πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και των εργολάβων - ενώ αναλαμβάνουν εργασία μόνο εφόσον έχουν κατασβεσθεί οι εστίες των πυρκαγιών κοντά στους τόπους εργασίας τους, ύστερα και από σχετική συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από πλευράς υλικών (κολώνες, καλώδια κλπ) η ΔΕΗ έχει πλήρη επάρκεια και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί και χρησιμοποιούνται στις εργασίες αποκατάστασης 45 βαρέα μηχανήματα της Επιχείρησης και των συνεργαζόμενων εργολάβων.
Οι Γραμμές Υψηλής Τάσης - οι οποίες εξασφαλίζουν τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας - δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα και παραμένει εκτός λειτουργίας μία Γραμμή 150 kV για λόγους προστασίας.
Για τις Γραμμές Μέσης Τάσης, που κινδύνευαν να υποστούν βλάβες λόγω των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκαν προληπτικά αποκοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να μην εκτεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων και οι περιουσίες τους.
Με τους κατάλληλους χειρισμούς και με τη συμβολή των συνεργείων κατέστη εφικτή σήμερα (Κυριακή, 23/8/09) η σταδιακή μείωση των εκτός λειτουργίας υποσταθμών από 168 στις 9 πμ, σε 86 στις 3μμ, για να αυξηθεί εκ νέου ο αριθμός τους - λόγω έξαρσης και επέκτασης των πυρκαγιών σε ορισμένες περιοχές - σε 107 στις 4 μμ και σε 133 στις 5 μμ.
Οι εργασίες αποκατάστασης των Γραμμών Μέσης και Χαμηλής Τάσης - που έχουν υποστεί βλάβες από τις πυρκαγιές - πραγματοποιούνται ιδιαίτερα προσεκτικά, μετά από επισταμένους ελέγχους για την προστασία της ζωής των καταναλωτών και των τεχνικών που τις επισκευάζουν.
Οι Μονάδες Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ είναι σε πλήρη λειτουργία, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες της συνολικής ζήτησης.
Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στις πυρόπληκτες περιοχές για την αποκατάσταση των βλαβών η ΔΕΗ επισημαίνει ότι:
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ομαλή ηλεκτροδότηση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Ηλεκτρικού Συστήματος γενικότερα.
Η αντιμετώπιση των βλαβών που έχουν προκληθεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης των περιοχών είναι διαχειρίσιμη και η Επιχείρηση δεν θα φεισθεί πόρων, μέσων και υλικών, προκειμένου και η τελευταία βλάβη να αποκατασταθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Τέλος, η ΔΕΗ εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στους πυρόπληκτους να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με ηλεκτρικές συσκευές καλώδια κλπ πριν διαπιστωθεί από τα συνεργεία της και από πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους πελάτες της και τις οικογένειές τους από τις βλάβες που έχουν υποστεί λόγω των πυρκαγιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...