Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο

Απόλυση, ύστερα από 12 μήνες μισθωτής εφεδρείας, στη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού, προβλέπει για το πλεονάζον προσωπικό των δημοσίων επιχειρήσεων και φορέων το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόϊκα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, την απόλυση θα αποφύγουν μόνο όσοι μεταταγούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσουν την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ.
"Ψαλίδι" μπαίνει στις κοινωνικές παροχές και τις συντάξεις, ενώ ενισχύεται η ευελιξία στην αγορά εργασίας και εισάγονται συμβάσεις για νέους με αμοιβή χαμηλότερη του κατώτατου μισθού.
Προβλέπει διαχωρισμό των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ.
Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζών, καθώς το μνημόνιο θέτει αυστηρούς όρους ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Σε ότι αφορά τα φορολογικά μέτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, διαπραγματεύεται με την τροϊκα μικρές αλλαγές.
Η επιβάρυνση από την εισφορά αλληλεγγύης θα είναι μικρότερη σε μισθωτούς και συνταξιούχους και η απώλεια εσόδων θα αντισταθμιστεί με τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
Παράλληλα, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ θα επιβληθεί τέλος στα ακίνητα।
ΠΗΓΗ:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...