Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ


Μετά τη συνταγή του μνημονίου, που έπληξε την κοινωνία και περιλάμβανε μείωση εισοδημάτων, αύξηση φορολογίας, και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης, την αύξηση της ανεργίας, την αύξηση του πληθωρισμού και την γενικευμένη ανασφάλεια, ακολουθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αποτελεί την ομολογία αποτυχίας του μείγματος πολιτικής που ακολουθήθηκε και επιβάλει το ξεπούλημα των κερδοφόρων Δημόσιων Επιχειρήσεων, έτσι ώστε να παραδοθούν στην ασυδοσία των αγορών κοινωνικά αγαθά και δημόσιες υποδομές. Ένα πρόγραμμα που μειώνει περαιτέρω με όλους τρόπους τα εισοδήματα. Η μείωση των εισοδημάτων θα μειώσει περισσότερο τη ζήτηση & υπηρεσιών, οι επιχειρήσεις θα μειώσουν την παραγωγή τους και η ανεργία θα αυξηθεί σε πρωτόγνωρα, για τη χώρα, ύψη. Η μείωση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και όλες τις κοινωνικές παροχές θα οδηγήσει αναμφισβήτητα σε σταδιακή αποδόμηση και εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οδηγεί βίαια την οικονομία της χώρας σε μακροχρόνια ύφεση και την κοινωνία σε εξαθλίωση.

Αφορά σε όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πλήττει τους ανέργους, τις νέες γενιές διαμορφώνοντας ένα δυσοίωνο μέλλον και αποδομεί το κοινωνικό κράτος μετατρέποντάς το σε κράτος-φάντασμα χωρίς περιουσία, έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων.

Ειδικότερα, για τη Δ.Ε.Η., η περαιτέρω μετοχοποίηση ανοίγει το δρόμο:

  • Για την μετατροπή της ενέργειας από κοινωνικό σε οικονομικό αγαθό, που θα συνοδευτεί φυσικά από τις σχετικές αυξήσεις των τιμολογίων,
  • Για την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επχείρησης Ηλεκτρισμού,
  • Για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και
  • Για τη ληστεία της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας των επί δεκαετίες εργαζόμενων στην Επιχείρηση, που με τις εισφορές τους στήριξαν και ενίσχυσαν τον εξηλεκτρισμό της χώρας.

Ουσιαστικά, η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας εκποιείται σε σκανδαλώδη χαμηλή αποτίμηση και μετατρέπεται από Δημόσια Επιχείρηση με προσανατολισμό στον άνθρωπο και την μακροχρόνια ανάπτυξη, σε Επιχείρηση με προσανατολισμό στον βραχυχρόνιο πλουτισμό των μεγάλων κερδοσκόπων-μετόχων.

Αποτελεί καθήκον όλων μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποτρέψουμε την πορεία που χαράζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αποτελεί χρέος μας, να παραβλέψουμε κομματικές, παραταξιακές και συντεχνιακές σκοπιμότητες, ανεπάρκειες, ανικανότητες, ιδιοτέλειες και απογοτεύσεις και να πιστέψουμε ότι είναι εφικτό να αλλάξουμε πορεία.

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟ 20/6, 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ &

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...