Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δικαστική προσφυγή ενάντια στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Σε ανοικτή επιστολή προς τους καταναλωτές, η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει δικαστική προσφυγή ενάντια στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Επίσης, προειδοποιεί «όσους βιάζονται να πουλήσουν, ας μη βιάζονται να βάλουν τις υπογραφές τους στο ξεπούλημα της ΔΕΗ γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα περάσει απαρατήρητο από τον εισαγγελέα ότι θα συμφωνήσουν να δοθεί το 17% της ΔΕΗ προς 400 εκατ. ευρώ την ώρα που μια μονάχα μονάδα της ΔΕΗ θα κοστίσει 1,32 δισ. ευρώ».

Η κατάθεση της προσφυγής θα γίνει, σύμφωνα με την ανοικτή επιστολή, τις επόμενες ημέρες, και εδράζεται στην περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στην επιχείρηση. Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ στην επιστολή, η οποία συνυπογράφεται κι από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Επιχείρησης, η ίδια η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει ότι η ασφαλιστική περιουσία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.
«Όσο η ΔΕΗ είναι Δημόσια αυτή η ασφαλιστική περιουσία έχει σημαντικότατη ασφάλεια. Εάν η ΔΕΗ περάσει στα χέρια των ιδιωτών η ασφάλεια αυτή χάνεται, η περιουσία είναι στον αέρα. Αυτό δεν έχει δικαίωμα κανένας μας να το επιτρέψει» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, ενώ ζητά επίσης τη συμπαράσταση και συμμετοχή των καταναλωτών στον αγώνα «για τη σωτηρία της ΔΕΗ» αναφέροντας ότι χωρίς αυτή, ο αγώνας αποδυναμώνεται. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δηλώνουν μεν ότι οι κινητοποιήσεις (επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες) δεν θα προκαλέσουν μπλακ - άουτ, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και, πιθανώς, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Στους κινδύνους που επικαλείται η ΓΕΝΟΠ στην αντίθεσή της περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογίων, το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα 12 ευρώ, ενώ πριν τρία χρόνια ήταν 37 ευρώ, η αποδυνάμωση της ΔΕΗ, η προοπτική εκχώρησης και του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ:www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...