Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Α. Ζερβός: Στα 40 εκατ. ευρώ ο «λογαριασμός» από την απεργία

Μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ κυμαίνεται η ζημιά που έχει υποστεί η ΔΕΗ από την πολυήμερη απεργία της ΓΕΝΟΠ, ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί ακόμη ακριβώς το ύψος της από την επιχείρηση.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης και πρόσθεσε ότι η εταιρεία ακόμη δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία σε σχέση με την αποκρατικοποίηση ή την πώληση μονάδων, καθώς «αυτό ακόμη δεν έχει ζητηθεί από το μέτοχο. Εφόσον ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τους μετόχους και απαντώντας στην τοποθέτηση του επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου, τόνισε για την έρευνα Ρακιντζή ότι η ΔΕΗ απλώς προσκόμισε στον επιθεωρητή τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και δεν ήταν αρμοδιότητά της να υποδείξει την εφαρμογή των νόμων (ο κ. Φωτόπουλος είχε νωρίτερα μεμφθεί τη διοίκηση γιατί δεν προσκόμισε δικαστικές αποφάσεις που θεωρεί ότι δικαιώνουν τη ΓΕΝΟΠ ότι οι επιχορηγήσεις ήταν νόμιμες). Όσο για την προσφυγή εναντίον της απεργίας, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι η διοίκηση έκρινε ότι η απεργία είχε ξεπεράσει τα όρια του νόμιμου και ήταν καταχρηστική άποψη που δικαιώθηκε από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη η ΓΕΝΟΠ

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος επανέλαβε ότι το συνδικάτο θα προσφύγει - πιθανόν την επόμενη εβδομάδα - κατά της ιδιωτικοποίησης στη δικαιοσύνη, για το θέμα της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας των ταμείων στα πάγια της επιχείρησης, που ανέρχεται σε πάνω από 11 δις ευρώ, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή δεν καταβάλει την πλήρη ασφαλιστική υποχρέωση που έχει αναλάβει το δημόσιο έναντι του ταμείου της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για φέτος το έλλειμμα φτάνει τα 300 εκατ. Ευρώ. Προσφυγή επίσης ετοιμάζεται και για το θέμα των ανενεργών επενδύσεων που είχε υποχρεωθεί να πραγματοποιήσει η ΔΕΗ και οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την Ε.Ε.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Κ. Μαθιουδάκης, εκπροσωπώντας το Δημόσιο στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο ρόλος της ΔΕΗ είναι σημαντικός ως εργαλείο εφαρμογής της ενεργειακής πολιτικής. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τη μείωση η συμμετοχή του κράτους στην επιχείρηση παρότι το πώς θα γίνει αυτό είναι κάτι που δεν είναι ακόμη καθορισμένο. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το θέμα των υποδομών είναι κρίσιμο και είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνηση να διατηρηθούν υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...