Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Α.Ζερβός: Μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ και δίκτυα Μεταφοράς, Διανομής

Για μεγάλες και στοχευμένες επενδύσεις οι οποίες θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός σε ομιλία του στο European Business Press.

Αναφερόμενος στον τομέα των ΑΠΕ, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι η ΔΕΗ επιδιώκει την επιτάχυνση επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 2 δις. ευρώ έως το 2015, με στόχο τη συμμετοχή κατά 20% των ΑΠΕ έως το 2015, και κατά 30-35% έως το 2020, καθιστώντας τη ΔΕΗ πρωταγωνιστή σε αυτόν τον τομέα.

Στην ομιλία του ο κ. Ζερβός, αναφέρθηκε, επίσης, στα επενδυτικά προγράμματα που αφορούν τα δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής, σημειώνοντας ότι εκτός από την παροχή υψηλής ποιότητας και αξιόπιστων ενεργειακών υπηρεσιών στους καταναλωτές, οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις θα συμβάλουν στην υψηλή διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο της χώρας.

«Το 2010, οι επενδύσεις σε δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής ανήλθαν σε 552 ευρώ», ανέφερε ο κ. Ζερβός.

Παράλληλα, ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε σε σχεδιαζόμενες επενδύσεις ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη σταθμών φυσικού αερίου καθώς και σε επενδύσεις στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αντικατάσταση παλιών μονάδων της ΔΕΗ, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της νέα λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαϊδα, προϋπολογισμού 1,3 δις. ευρώ.

“Αυτή η επενδυτική στρατηγική της ΔΕΗ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος, προς όφελος της εταιρίας, των μετόχων της, της χώρας και των καταναλωτών”, υπογράμμισε ο κ.Ζερβός.

ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...