Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μήνυση κατά του Φωτόπουλου από πολίτες

Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου κατέθεσε ομάδα πολιτών, εξαιτίας του κινδύνου που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και επικεφαλής της επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των πολιτών που κατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Φωτόπουλου σχηματίστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του αναλυτή ενεργειακών αγορών Νίκου Φρυδά στο ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ εισάγει σε υπερδιπλάσιες τιμές το ρεύμα τις ημέρες της απεργίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Φρυδάς, ενώ το τμήμα εμπορίας ρεύματος της ΔΕΗ γνώριζε εγκαίρως για την απεργία, δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει σε φθηνότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες.

Αποτέλεσμα ήταν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το κενό να εκμεταλλευτούν ιδιώτες, οι οποίες εισάγουν σε πολύ υψηλότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία। Ενδεικτικά, η τιμή της μεγαβατόρας στη χώρα έχει διπλασιαστεί ξεπερνώντας για πολλές ώρες της ημέρας ακόμα και τα 120 ευρώ, ενώ πριν από την απεργία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ευρώ.
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...