Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μέσα στο πλαίσιο του νόμου η απεργία

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ.
Σε σχέση με τις επιστολές της Διοίκησης της Επιχείρησης που βασίζονται στην προσωρινή δικαστική απόφαση και στην οποία αναφέρονται 3 διαφορετικά πράγματα τα οποία είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξεκαθαρίζει ότι, η απεργία της κινείται μέσα στα πλαίσια των όσων οι νόμοι ορίζουν.
Ιδιαιτέρως δε με το σημείο της απόφασης που φαίνεται να είναι το πιο σαφές, δηλαδή η διατιθέμενη ισχύς να μην είναι λιγότερη από 6800 MW, έχουμε να επισημάνουμε ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το τηρεί απόλυτα.
Πιο συγκεκριμένα :

Κατά την χθεσινή ημέρα στο διασυνδεδεμένο δίκτυο υπήρχαν :
· Από θερμικά εργοστάσια : 4053 MW (καθαρή διαθέσιμη ισχύς)
· Από Υδροηλεκτρικά : 2900 MW
Σύνολο : 6953 MW
Εάν δε προσθέσει κανείς σε αυτά 200 MW που προστέθηκαν στο σύστημα από ΑΠΕ και τις συμβολαιοποιημένες εισαγωγές που σε καθημερινή βάση κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, διαπιστώνει ότι, στο σύστημα υπήρχαν πολύ περισσότερα από τα 6800 MW που όριζε η απόφαση.
Συνεπώς οι όποιες διακοπές ρεύματος δεν οφείλονται στο ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν διέθεσε τα 6800MW που όριζε η απόφαση.
Όσο δε για την επισήμανση των όποιων κινδύνων σχετικά με την ευστάθεια του συστήματος, ενημερώνουμε ότι το σύστημα κατά τα τελευταία έτη έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα με την ένταξη των 6 ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος εκ των οποίων οι 5 είναι στο Νότο.
Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι στο δίκτυο έχουν τοποθετηθεί κατάλληλοι μηχανισμοί ώστε ακόμα και στη περίπτωση ξαφνικής απώλειας ισχύος (έξοδος μονάδας) να αποκλείσουν το BLACKOUT.
Συνεπώς οι όποιες πιέσεις στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η μετατόπιση ευθυνών αποσκοπούν να αδυνατήσουν την απεργία μας.
Όσο δε, για το πού κόβεται το ρεύμα και για πόση ώρα, για μια φορά ακόμα θέλουμε να επισημάνουμε ότι, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η Διοίκηση της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τονίζει ότι η απεργία της κινείται μέσα στα πλαίσια του Νόμου και ότι οι διακοπές ρεύματος δεν πρέπει να ξεπερνούν την μισή με μία ώρα το πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...