Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Συνάδελφε  Πρόεδρε, Γεν.Γραμματέα,

σχετικά με τη μεταβολή του ωραρίου εργασίας μετά την πρώτη και ενόψει της δεύτερης συνάντησης της Ομοσπονδίας και των Σωματείων και της Διοίκησης επισημαίνουμε ότι:
Α) Έγινε επιτέλους αντιληπτό ότι η μεταβολή του ωραρίου εργασίας όπως αποφασίστηκε με το (α) σχετικό δημιουργούσε διαφορετικά ωράρια εργασίας στις διάφορες υπηρεσίες της Επιχείρησης με αποτέλεσμα την αύξηση των προβλημάτων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους.
Β)  Η αποδοχή του παραπάνω επιχειρήματος έφερε στη συζήτηση 2 εναλλακτικές προτάσεις: το ωράριο εργασίας να είναι ευθύνη των Γεν. Διευθυντών και όλες οι υπηρεσίες της Επιχείρησης να ακολουθούν το νέο ωράριο εργασίας συμπεριλαμβανομένων των Καταστημάτων Πωλήσεων και των Τομέων Χρηστών Δικτύου.
Οι νέες εναλλακτικές προτάσεις αναφέρθηκαν χωρίς στοιχειοθετημένη τεκμηρίωση ώστε να γίνει αντιληπτό πώς και σε ποιους τομείς θα βελτιωθεί η λειτουργία της Επιχείρησης και η εξυπηρέτηση των πελατών με μοναδικό αόριστο και στερεότυπο επιχείρημα τον εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης.
Θεωρούμε ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, που αφορά σε χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια  πελάτες, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης,
Α)  Δεν μπορεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια και υποκειμενική κρίση των εκάστοτε Γεν. Διευθυντών, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της εκ νέου αλλαγής του ωραρίου σε κάθε αλλαγή Γεν. Διευθυντή,
Β)  Πρέπει να είναι φιλικό προς τους καταναλωτές και
Γ)  Πρέπει να συνοδεύεται από στοιχειοθετημένη τεκμηρίωση, ώστε να είναι δυνατή η εκτίμηση της αποτελεσματικότητάς του.
 
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Για τον ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ
          ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ -  ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ                                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...